Cinamonas, muskatas, ciberžolė, džiovinti vaisiai šiems cukinijų keksiukams suteikia ypatingo skonio ir aromato.
Druskos iki 1g/100 g, be pieno produktų, tausojantis, pridėtinio cukraus iki 5g/100g, daug daržovių, daug skaidulinių medžiagų.
Rekomenduojama pavakariams, priešpiečiams.
Jums reikės:
- 2 stikl. su kaupu burokine tarka sutarkuotos cukinijos (apie 450 g tarkuotos masės);
- 120 g viso grūdo avižų miltų;
- 120 g kukurūzų miltų;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 2 a.š. cinamono;
- ½ a.š. tarkuoto muskato;
- ¼ a.š. ciberžolės;
- 2 kiaušinių;
- 60 g nerafinuoto cukraus;
- 60 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- 80 g razinų ar kitų džiovintų vaisių.
Gaminimo eiga:
- Į keksiukų formeles įklokite popierinius sijonėlius arba pasiruoškite silikonines formeles. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliai, cinamonu, muskatu ir ciberžole.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių masę persijokite miltų mišinį su prieskoniais. Įberkite džiovintus vaisius ir gerai išmaišykite.
- Nieko nelaukiant tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles (labai patogu tai daryti su ledams skirtu šaukštu).
- Kepkite apie 30 minučių, kol švelniai apskrus ir įbestas medinis pagaliukas liks sausas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!