Ramintos receptas: Cukinijų keksiukai su džiovintais vaisiais

Kategorija
Sveika vakarienė

Cinamonas, muskatas, ciberžolė, džiovinti vaisiai šiems cukinijų keksiukams suteikia ypatingo skonio ir aromato. Druskos iki 1g/100 g, be pieno produktų, tausojantis, pridėtinio cukraus iki 5g/100g, daug daržovių, daug skaidulinių medžiagų. Rekomenduojama pavakariams, priešpiečiams.

Jums reikės:
  • 2 stikl. su kaupu burokine tarka sutarkuotos cukinijos (apie 450 g tarkuotos masės);
  • 120 g viso grūdo avižų miltų;
  • 120 g kukurūzų miltų;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 a.š. cinamono;
  • ½ a.š. tarkuoto muskato;
  • ¼ a.š. ciberžolės;
  • 2 kiaušinių;
  • 60 g nerafinuoto cukraus;
  • 60 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • 80 g razinų ar kitų džiovintų vaisių.
Gaminimo eiga:
  • Į keksiukų formeles įklokite popierinius sijonėlius arba pasiruoškite silikonines formeles. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliai, cinamonu, muskatu ir ciberžole.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių masę persijokite miltų mišinį su prieskoniais. Įberkite džiovintus vaisius ir gerai išmaišykite.
  • Nieko nelaukiant tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles (labai patogu tai daryti su ledams skirtu šaukštu).
  • Kepkite apie 30 minučių, kol švelniai apskrus ir įbestas medinis pagaliukas liks sausas.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x