Ramintos receptas: Grikių apkepas su jogurto-krienų padažu

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
Apkepas, grikiai, grikių apkepas, Receptas, Sveika vakarienė

Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug baltymų, druskos iki 1g/100 g.

Jums reikės:
  • 1 stkl. grikių;
  • 1,5 stkl. vandens;
  • 2 svogūnų;
  • 2-3 morkų;
  • 4-5 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • 6 kiaušinių;
  • 4 v.š. viso grūdo speltos miltų;
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų ir druskos.;
  • 200 g nesaldinto jogurto (2,5%);
  • 1 v.š. tarkuotų krienų.
Gaminimo eiga:
  • Grikių kruopas suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 - 12 minučių. Grikiai neturi būti pervirę.
  • Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir įkaitintoje keptuvėje su 4 šaukštais aliejaus pakepinkite apie 5-7 minutes.
  • Kiaušinius išplakite iki putų ir sumaišykite su atvėsintomis kepintomis daržovėmis, virtais grikiais, miltais, pipirais, druska ir atsargiai išmaišykite.
  • Masę supilkite į skardą, išteptą likusiu aliejumi.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite 20-25 min., kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
  • Padažui jogurtą sumaišykite su krienais ir patiekite kartu su apkepu.
Komentarų:

Įrašyti komentarą