Ramintos receptas: Grikių apkepas su jogurto-krienų padažu

Kategorija
Sveika vakarienė

Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug baltymų, druskos iki 1g/100 g.

Jums reikės:
  • 1 stkl. grikių;
  • 1,5 stkl. vandens;
  • 2 svogūnų;
  • 2-3 morkų;
  • 4-5 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • 6 kiaušinių;
  • 4 v.š. viso grūdo speltos miltų;
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų ir druskos.;
  • 200 g nesaldinto jogurto (2,5%);
  • 1 v.š. tarkuotų krienų.
Gaminimo eiga:
  • Grikių kruopas suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 - 12 minučių. Grikiai neturi būti pervirę.
  • Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir įkaitintoje keptuvėje su 4 šaukštais aliejaus pakepinkite apie 5-7 minutes.
  • Kiaušinius išplakite iki putų ir sumaišykite su atvėsintomis kepintomis daržovėmis, virtais grikiais, miltais, pipirais, druska ir atsargiai išmaišykite.
  • Masę supilkite į skardą, išteptą likusiu aliejumi.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite 20-25 min., kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
  • Padažui jogurtą sumaišykite su krienais ir patiekite kartu su apkepu.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x