Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug baltymų, druskos iki 1g/100 g.
Jums reikės:
- 1 stkl. grikių;
- 1,5 stkl. vandens;
- 2 svogūnų;
- 2-3 morkų;
- 4-5 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- 6 kiaušinių;
- 4 v.š. viso grūdo speltos miltų;
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų ir druskos.;
- 200 g nesaldinto jogurto (2,5%);
- 1 v.š. tarkuotų krienų.
Gaminimo eiga:
- Grikių kruopas suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 - 12 minučių. Grikiai neturi būti pervirę.
- Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir įkaitintoje keptuvėje su 4 šaukštais aliejaus pakepinkite apie 5-7 minutes.
- Kiaušinius išplakite iki putų ir sumaišykite su atvėsintomis kepintomis daržovėmis, virtais grikiais, miltais, pipirais, druska ir atsargiai išmaišykite.
- Masę supilkite į skardą, išteptą likusiu aliejumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite 20-25 min., kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
- Padažui jogurtą sumaišykite su krienais ir patiekite kartu su apkepu.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!