Ramintos receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Kategorija
Sveika vakarienė

Šį patiekalą galima kepti mažuose keramikiniuose indeliuose, iš kurių galima tiesiai ir valgyti. Taip pat patogu kepti silikoniniuose ar metaliniuose indeliuose, kaip keksiukus arba viename dideliame kepimo inde, kaip apkepą. Arba formuoti kaip maltinukus ir kepti kepimo skardoje. Druskos iki 1g/100g, be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, daug daržovių

Jums reikės:
  • 1 vidutinio brokolio (be koto apie 400 g);
  • Apie 8 – 9 žiedinio kopūsto žiedynų (apie 400 g);
  • 4 kiaušinių;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • 7 v.š. kukurūzų kruopų (polentos);
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 a.š. druskos;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui).
Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Brokolių ir žiedinio kopūsto žiedynėlius išvirkite garuose arba vandenyje apie 5 minutes, kad truputi suminkštėtų, bet neprarastų traškumo. Kai atvės, su virtuviniu kombainu susmulkinkite iki trupinių (užtenka kelių kombaino apsukimų - stebėkite, kad nesumaltų į košę). Arba peiliu galima sukapoti į smulkius gabaliukus.
  • Kiaušinius išplakite su druska, pipirais ir supilkite ant susmulkintų kopūstų. Taip pat suberkite kukurūzų kruopas ir su burokine tarka sutarkuotą sūrį. Palikite pastovėti apie 15 min., kad išbrinktų kruopos.
  • Kepimo indelius arba vieną didelį kepimo indą ištepkite aliejumi (jei naudojate silikoninius – aliejumi tepti nereikia), sudėkite paruoštą masę ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 min., kol paviršius švelniai apkeps. Jei kepsite maltinukus – suformuotus maltinukus sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Tokiu atveju kepkite truputį trumpiau - apie 15 -20 minučių.
  • Jei kepėte mažuose keramikiniuose indeliuose – patiekite valgyti tiesiai iš jų. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
1 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Audronė
2024-02-21 14:23

Man apkepas buvo per sausas, per daug kukurūzų kruopų, kurios taip ir neišbrinko. Kitą kartą dėčiau mažiau kruopų ir papildyčiau grietinėle. Vis dėlto ačiū už idėją, toliau galime improvizuoti savo nuožiūra :).

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x