Ramintos receptas: Žirnių košė su bulvėmis ir grybais

Kategorija
Sveika vakarienė

Sotus, sveikas ir nebrangus patiekalas. Įpylus daugiau vandens, galima išvirti tirštą sriubą. Druskos iki 1g/100g, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug baltymų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.

Jums reikės:
  • 500 g džiovintų žirnių (skaldytų);
  • 3-4 bulvių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 250 g rudųjų pievagrybių arba kitų grybų;
  • 40 g lydyto sviesto ghi arba aliejaus;
  • 1-2 lauro lapų;
  • 3-4 kvapiųjų pipirų;
  • Ryšulėlio šviežių krapų;
  • Žiupsnio druskos;
  • Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Žirnius išmirkykite vandenyje bent 3-4 val. arba per naktį. Gerai perplaukite ir sudėję į puodą užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų maždaug per du pirštus. Įdėkite lauro lapelius, kvapiuosius pipirus ir užvirkite. Virkite ant lėtos kaitros apie 15 – 20 min., kol žirniai pradės leistis.
  • Bulves sutarkuokite per burokinę tarką, sudėkite į puodą ir gerai išmaišykite. Virkite vis pamaišant dar apie 10 minučių, kol žirniai visai sukris, o bulvės išvirs. Jei košė per daug sutirštėja, įpilkite šlakelį karšto vandens.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, grybus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje kelias minutes apkepkite svogūną, tada sudėkite grybus, įberkite mažą žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir kepkite toliau, kol grybai iškeps.
  • Išvirus košę, išgriebkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Grybus sudėkite į košę ir apibarstykite smulkintais krapais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x