Sotus, sveikas ir nebrangus patiekalas. Įpylus daugiau vandens, galima išvirti tirštą sriubą.
Druskos iki 1g/100g, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug baltymų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.
Jums reikės:
- 500 g džiovintų žirnių (skaldytų);
- 3-4 bulvių;
- 1 didelio svogūno;
- 250 g rudųjų pievagrybių arba kitų grybų;
- 40 g lydyto sviesto ghi arba aliejaus;
- 1-2 lauro lapų;
- 3-4 kvapiųjų pipirų;
- Ryšulėlio šviežių krapų;
- Žiupsnio druskos;
- Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Žirnius išmirkykite vandenyje bent 3-4 val. arba per naktį. Gerai perplaukite ir sudėję į puodą užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų maždaug per du pirštus. Įdėkite lauro lapelius, kvapiuosius pipirus ir užvirkite. Virkite ant lėtos kaitros apie 15 – 20 min., kol žirniai pradės leistis.
- Bulves sutarkuokite per burokinę tarką, sudėkite į puodą ir gerai išmaišykite. Virkite vis pamaišant dar apie 10 minučių, kol žirniai visai sukris, o bulvės išvirs. Jei košė per daug sutirštėja, įpilkite šlakelį karšto vandens.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, grybus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje kelias minutes apkepkite svogūną, tada sudėkite grybus, įberkite mažą žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir kepkite toliau, kol grybai iškeps.
- Išvirus košę, išgriebkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Grybus sudėkite į košę ir apibarstykite smulkintais krapais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!