Ramintos receptas: Žirnių košė su bulvėmis ir grybais

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
Grybai, Košė, Receptas, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, žirniai, žirnių košė

Sotus, sveikas ir nebrangus patiekalas. Įpylus daugiau vandens, galima išvirti tirštą sriubą. Druskos iki 1g/100g, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug baltymų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.

Jums reikės:
  • 500 g džiovintų žirnių (skaldytų);
  • 3-4 bulvių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 250 g rudųjų pievagrybių arba kitų grybų;
  • 40 g lydyto sviesto ghi arba aliejaus;
  • 1-2 lauro lapų;
  • 3-4 kvapiųjų pipirų;
  • Ryšulėlio šviežių krapų;
  • Žiupsnio druskos;
  • Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Žirnius išmirkykite vandenyje bent 3-4 val. arba per naktį. Gerai perplaukite ir sudėję į puodą užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų maždaug per du pirštus. Įdėkite lauro lapelius, kvapiuosius pipirus ir užvirkite. Virkite ant lėtos kaitros apie 15 – 20 min., kol žirniai pradės leistis.
  • Bulves sutarkuokite per burokinę tarką, sudėkite į puodą ir gerai išmaišykite. Virkite vis pamaišant dar apie 10 minučių, kol žirniai visai sukris, o bulvės išvirs. Jei košė per daug sutirštėja, įpilkite šlakelį karšto vandens.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, grybus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje kelias minutes apkepkite svogūną, tada sudėkite grybus, įberkite mažą žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir kepkite toliau, kol grybai iškeps.
  • Išvirus košę, išgriebkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Grybus sudėkite į košę ir apibarstykite smulkintais krapais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x