fbpx

Žiedinių kopūstų sriuba

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Sriuba, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, Žiediniai kopūstai


Jums reikės:
  • 4 porų ;
  • 1 svogūno ;
  • 2 saliero stiebų ;
  • 1 česnako skiltelės ;
  • 1-2 š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • ½ žiedinio kopūsto ;
  • 2 bulvių ;
  • 3 stiklinių daržovių arba vištienos sultinio ;
  • Druskos pagal skonį ;
  • Žiupsnio baltųjų pipirų ;
  • Žiupsnelio šviežiai malto muskato ;
  • Patiekimui (pasirinktinai): kelių šakelių šviežio čiobrelio ;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus arba grietinėlės ;
  • Gabaliuko kieto sūrio (parmezano, Džiugo, Rokiškio ir pan.) .
Gaminimo eiga:
  • Puode įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus porus, svogūnus ir saliero stiebus apie 8-10 minučių, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepkite dar 1 minutę.
  • Supilkite karštą sultinį. Suberkite supjaustytą žiedinį kopūstą ir bulves.Pasūdykite, užvirkite ir ant vidutinės kaitros virkite, kol daržovės išvirs.
  • Trintuvu sriubą sutrinkite į tyrę, pagardinkite baltaisiais pipirais, žiupsneliu šviežiai maltu muskatu ir jei reikia, pasūdykite.
  • Patiekiant sriubą užberkite šviežio čiobrelio lapelių, taip pat pagal pageidavimą galite įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus arba grietinėlės, arba patarkuokite kietojo sūrio.
  • Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą