Tiršta pomidorų ir lęšių sriuba su kariu

Kategorija
Sriubos, Sveika vakarienė
Žymos:
Lęšiai, Pomidorai, Sriuba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Tiršta ir soti sriuba, ypač tinkanti žvarbiais ir tamsiais vakarais. Tobulam skoniui pasiekti svarbiausia nepamiršti paskutinio akcento – sriubą įpylus į lėkštes, paskaninti ją šviežios kalendros lapeliais ir būtinai išspausti keletą šlakelių citrinos sulčių. Be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug baltymų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.

Jums reikės:
  • 1 svogūno;
  • 2 morkų;
  • 400 g raudonųjų lęšių;
  • 800 ml konservuotų pomidorų be odelės;
  • 3 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • 2 vnt. lauro lapų;
  • 3 a.š. kario miltelių;
  • 1 a.š. druskos;
  • ryšulėlio šviežios kalendros (pateikimui);
  • 1 citrinos (pateikimui).
Gaminimo eiga:
  • Svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves, kario miltelius ir gerai išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies apie 5 -7 minutes.
  • Raudonuosius lęšius gerai praplaukite ir sudėkite į puodą kartu su konservuotais smulkintais pomidorais. Įpilkite 6 stiklines karšto vandens, įmeskite lauro lapelius, įberkite druskos ir ant lėtos ugnies virkite apie 15 - 20 min., kol morkos ir lęšiai suminkštės.
  • Sriubą įpylę į lėkštes, pagardinkite smulkintais kalendros lapeliais ir citrinos sultimis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x