Tiršta ir soti sriuba, ypač tinkanti žvarbiais ir tamsiais vakarais. Tobulam skoniui pasiekti svarbiausia nepamiršti paskutinio akcento – sriubą įpylus į lėkštes, paskaninti ją šviežios kalendros lapeliais ir būtinai išspausti keletą šlakelių citrinos sulčių.
Be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug baltymų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.
Jums reikės:
- 1 svogūno;
- 2 morkų;
- 400 g raudonųjų lęšių;
- 800 ml konservuotų pomidorų be odelės;
- 3 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- 2 vnt. lauro lapų;
- 3 a.š. kario miltelių;
- 1 a.š. druskos;
- ryšulėlio šviežios kalendros (pateikimui);
- 1 citrinos (pateikimui).
Gaminimo eiga:
- Svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves, kario miltelius ir gerai išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies apie 5 -7 minutes.
- Raudonuosius lęšius gerai praplaukite ir sudėkite į puodą kartu su konservuotais smulkintais pomidorais. Įpilkite 6 stiklines karšto vandens, įmeskite lauro lapelius, įberkite druskos ir ant lėtos ugnies virkite apie 15 - 20 min., kol morkos ir lęšiai suminkštės.
- Sriubą įpylę į lėkštes, pagardinkite smulkintais kalendros lapeliais ir citrinos sultimis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!