Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Kategorija
Sriubos
Žymos:
Daržovės, Perlinės kruopos, Pupelės, Sriuba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Pagal nurodytą galite išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos sriubos. Galima sočiai pamaitinti didelę kompaniją arba pasilikti kitai dienai. Sriuba bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės suktis. Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų.

Jums reikės:
  • 150 g perlinių kruopų;
  • 150 pupelių;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 2 saliero stiebų;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 4 bulvių;
  • 800 g konservuotų pomidorų be odelės;
  • 4-6 šviežių petražolių šakelių;
  • 4-6 šviežių krapų šakelių;
  • 2 vnt. lauro lapų;
  • 2-3 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • petražolių lapelių patiekimui.
Gaminimo eiga:
  • Pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkykite vandenyje per naktį. Kitą dieną pupeles perplaukite, užpilkite vandeniu ir išvirkite.
  • Kitame dideliame puode, kuriame virs sriuba, sudėkite išmirkytas perlines kruopas (galima virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs ilgiau), užpilkite 2 l vandens, pasūdykite, įmeskite lauro lapą, įdėkite petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros virkite apie 15 min.
  • Svogūną smulkiai susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais, saliero stiebus – griežinėliais ir visa tai pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi apie 7-10 min. Baigdami sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepkite apie 1 min.
  • Keptuvėje apkeptas daržoves suberkite į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite ant vidutinės kaitros apie 10 min.
  • Į puodą suberkite pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jei pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galite juos šaukštu pasmulkinti). Jei sriuba per tiršta, įpilkite ½ - 1 stiklinę karšto vandens. Troškinkite dar apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Paskaninkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei reikia – ir druska.
  • Patiekite lėkštėse su smulkintais petražolių lapeliais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x