Pagal nurodytą galite išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos sriubos. Galima sočiai pamaitinti didelę kompaniją arba pasilikti kitai dienai. Sriuba bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės suktis.
Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų.
Jums reikės:
- 150 g perlinių kruopų;
- 150 pupelių;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 2 saliero stiebų;
- 2 česnako skiltelių;
- 4 bulvių;
- 800 g konservuotų pomidorų be odelės;
- 4-6 šviežių petražolių šakelių;
- 4-6 šviežių krapų šakelių;
- 2 vnt. lauro lapų;
- 2-3 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- petražolių lapelių patiekimui.
Gaminimo eiga:
- Pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkykite vandenyje per naktį. Kitą dieną pupeles perplaukite, užpilkite vandeniu ir išvirkite.
- Kitame dideliame puode, kuriame virs sriuba, sudėkite išmirkytas perlines kruopas (galima virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs ilgiau), užpilkite 2 l vandens, pasūdykite, įmeskite lauro lapą, įdėkite petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros virkite apie 15 min.
- Svogūną smulkiai susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais, saliero stiebus – griežinėliais ir visa tai pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi apie 7-10 min. Baigdami sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepkite apie 1 min.
- Keptuvėje apkeptas daržoves suberkite į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite ant vidutinės kaitros apie 10 min.
- Į puodą suberkite pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jei pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galite juos šaukštu pasmulkinti). Jei sriuba per tiršta, įpilkite ½ - 1 stiklinę karšto vandens. Troškinkite dar apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Paskaninkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei reikia – ir druska.
- Patiekite lėkštėse su smulkintais petražolių lapeliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!