fbpx

Varškės apkepas su soromis ir džiovintomis slyvomis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveikas desertas, Sveiki pietūs
Žymos:
soros, sveika mityba, Sveika vakarienė, sveikas desertas, Sveiki pietūs, Varškės apkepas

Sotus ir skanus varškės apkepas pradžiugins visą šeimą. Naudojama labai nedaug pridėtinio cukraus, nes pagrindinį saldumą suteikia gerai prinokę bananai ir džiovintos slyvos.Vietoje džiovintų slyvų kitą kartą įberkite džiovintų abrikosų arba kitų mėgstamų džiovintų uogų ar vaisių. Valgyti apkepą labai skanu su šviežiomis sezoninėmis arba šaldytomis uogomis.

Jums reikės:
  • ½ stikl. (100 g) sorų kruopų ;
  • 500 g varškės (9%) ;
  • 2 didelių gerai prinokusių bananų ;
  • 3 kiaušinių ;
  • 40 g nerafinuoto cukraus ;
  • 150 g džiovintų slyvų be kauliukų ;
  • 50 g kokoso drožlių ;
  • ½ a.š. ciberžolės ;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto ;
  • 1 š. (10 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
Gaminimo eiga:
  • Keletą kartų labai gerai perplaukite sorų kruopas (geriausia tai daryti smulkiame sietelyje ir plauti karštu vandeniu). Išvirkite pasūdytame vandenyje (vandens kiekis 2:1). Išvirusias kruopas atvėsinkite.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi. Bananus sutrinkite į tyrę. Džiovintas slyvas supjaustykite mažais gabaliukais.
  • Į kiaušinių plakinį sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir gerai išmaišykite.
  • Gautą masę supilkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Kepkite180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
  • Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą