Greiti, skanūs ir maistingi pietūs. Sotumas išliks iki vakarienės, žinoma, tai gali būti ir vakarienės idėja.
4 asm. pietums reikės:
700 g šald. lydekos file (s.o., s.k);
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
400 g konservuotų avinžirnių;
1 vnt. brokolio;
Avokado |pateikimui;
Žalių alyvuogių| pateikimui;
Mėlynojo svogūno| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Lydekos file atitirpiname iš vakaro šaldytuve arba tą pačią dieną – šaltame vandenyje. Paruošiame žuvį (nuskutame žvynus, nukerpame pelekus). Supjaustome gabaliukais.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir lengvai žuvies gabaliukus uždengę dangtį, apibarstę druska ir pipirais troškiname apie 10 min.
- Dedame avinžirnius ir dar troškiname apie 10 min.
- Brokolių žiedelius dedame į šaltą bei pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 min. Po to nusunkiame vandenį ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Tiekiame lydeką su avinžirniais ir brokoliu bei kitomis daržovėmis (avokadu, alyvuogėmis, svogūnu).
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!