VIDURŽEMIO JŪROS DIETOS PIETŲ LĖKŠTĖ: Troškinta lydeka su avinžirniais ir brokoliais

Greiti, skanūs ir maistingi pietūs. Sotumas išliks iki vakarienės, žinoma, tai gali būti ir vakarienės idėja.

4 asm. pietums reikės:

700 g šald. lydekos file (s.o., s.k);

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

400 g konservuotų avinžirnių;

1 vnt. brokolio;

Avokado |pateikimui;

Žalių alyvuogių| pateikimui;

Mėlynojo svogūno| pateikimui.

 

 

Gaminimo eiga

  1. Lydekos file atitirpiname iš vakaro šaldytuve arba tą pačią dieną – šaltame vandenyje. Paruošiame žuvį (nuskutame žvynus, nukerpame pelekus). Supjaustome gabaliukais.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir lengvai žuvies gabaliukus uždengę dangtį, apibarstę druska ir pipirais troškiname apie 10 min.
  3. Dedame avinžirnius ir dar troškiname apie 10 min.
  4. Brokolių žiedelius dedame į šaltą bei pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 min. Po to nusunkiame vandenį ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  5. Tiekiame lydeką su avinžirniais ir brokoliu bei kitomis daržovėmis (avokadu, alyvuogėmis, svogūnu).

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x