Ramintos receptas: Varškės virtinukai su trintomis vyšniomis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė
Žymos:
baltymų turinti vakarienė, Raminta Bogušienė, receptams vaikams, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, sveiki virtinukai, vakarienė šeimai, virtinukai, virtinukai su padažu, virtinukai su varške


Virtinukams reikės:

500 g ekologiškos varškės (9 proc. rieb.);

200 g ekologiškų spelta miltų;

žiupsnelio druskos.

 

Padažui reikės:

200 g šaldytų vyšnių;

20 g nerafinuoto cukraus.

 

Gaminimo eiga

  1. Dedame varškę, miltus, beriame druską ir viską labai gerai išminkome rankomis.
  2. Iš gautos masės, su drėgnomis rankomis formuojame pailgos formos varškėčių juosteles. Pjaustome apie 3-5 cm ilgio gabaliukais.
  3. Dedame į verdantį bei šiek tiek pasūdytą vandenį. Verdame apie 5-7 min.
  4. Ruošiame padažą – sutriname atšildytas vyšnias, dedame cukraus, išmaišome ir tiekiame.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą