Burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Salotoms reikės:
1 didelio virto arba orkaitėje kepto burokėlio;
2 vnt. morkų;
2 vnt. didelių obuolių;
4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
2-4 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos;
dviejų saujų saulėgrąžų arba moliūgo, kanapių sėklų;
graikiškų, lazdyno ar migdolų riešutų.
Gaminimo eiga
- Burokėlį, morkas ir obuolius supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Supjaustytą obuolį iš karto pašlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų.
- Saulėgrąžas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol švelniai paruduos.
- Burokėlį, morkas ir obuolį sudėkite į dubenį, pagardinkite citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, aliejumi ir gerai išmaišykite.
- Saulėgrąžas užberkite prieš pat valgymą, kad neprarastų traškumo.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!