Ramintos receptas: Burokėlių, obuolių ir morkų salotos


Burokėlių, obuolių ir morkų salotos

 

Salotoms reikės:

1 didelio virto arba orkaitėje kepto burokėlio;

2 vnt. morkų;

2 vnt. didelių obuolių;

4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2-4 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;

žiupsnelio druskos;

dviejų saujų saulėgrąžų arba moliūgo, kanapių sėklų;

graikiškų, lazdyno ar migdolų riešutų.

 

Gaminimo eiga

  1. Burokėlį, morkas ir obuolius supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Supjaustytą obuolį iš karto pašlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų.
  2. Saulėgrąžas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol švelniai paruduos.
  3. Burokėlį, morkas ir obuolį sudėkite į dubenį, pagardinkite citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, aliejumi ir gerai išmaišykite.
  4. Saulėgrąžas užberkite prieš pat valgymą, kad neprarastų traškumo.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x