Ramintos receptas: Burokėlių, obuolių ir morkų salotos

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pietūs
Žymos:
salotos su burokėliais, salotos su morkomis, salotos su obuoliais, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, sveikos salotos


Burokėlių, obuolių ir morkų salotos

 

Salotoms reikės:

1 didelio virto arba orkaitėje kepto burokėlio;

2 vnt. morkų;

2 vnt. didelių obuolių;

4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2-4 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;

žiupsnelio druskos;

dviejų saujų saulėgrąžų arba moliūgo, kanapių sėklų;

graikiškų, lazdyno ar migdolų riešutų.

 

Gaminimo eiga

  1. Burokėlį, morkas ir obuolius supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Supjaustytą obuolį iš karto pašlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų.
  2. Saulėgrąžas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol švelniai paruduos.
  3. Burokėlį, morkas ir obuolį sudėkite į dubenį, pagardinkite citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, aliejumi ir gerai išmaišykite.
  4. Saulėgrąžas užberkite prieš pat valgymą, kad neprarastų traškumo.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą