fbpx

Vištienos šlaunelių plovas su ciberžole ir basmati ryžiais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Plovas, Plovo receptas, Receptas, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Tradicinis ir greitai paruošiamas plovas.

Jums reikės:
  • 0,5 kg vištienos šlaunelių;
  • 2 vnt. morkų;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 2 vnt. česnako skiltelių;
  • ciberžolės;
  • 200 g basmati ryžių;
  • neraf. rapsų aliejaus;
  • lauro lapų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame smulkintus svogūnus, česnakus, apkepiname iki šviesiai rudos spalvos, dedame ciberžolę ir dar pakepiname 2 min.
  • Mėsą supjaustome ir kaitrioje keptuvėje apkepiname 5-10 min., maišydami, dedame druskos ir pipirų.
  • Dedame į stiklinį indą – kepintus svogūnus, česnakus, mėsą ir tarkuotas per burokinę tarką morkas, perplautus ryžius, druską, pipirus ir lauro lapus.
  • Viską užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame dangčiu ir troškiname orkaitėje 180℃ temperatūroje 30-40 min.
  • Patiekiame su virtais burokėliais apšlakstytais aliejumi ir trupučiu druskos, šviežiais pomidorais.
Komentarų:

Įrašyti komentarą