Tradicinis ir greitai paruošiamas plovas.
Jums reikės:
- 0,5 kg vištienos šlaunelių;
- 2 vnt. morkų;
- 1 vnt. svogūno;
- 2 vnt. česnako skiltelių;
- ciberžolės;
- 200 g basmati ryžių;
- neraf. rapsų aliejaus;
- lauro lapų;
- druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame smulkintus svogūnus, česnakus, apkepiname iki šviesiai rudos spalvos, dedame ciberžolę ir dar pakepiname 2 min.
- Mėsą supjaustome ir kaitrioje keptuvėje apkepiname 5-10 min., maišydami, dedame druskos ir pipirų.
- Dedame į stiklinį indą – kepintus svogūnus, česnakus, mėsą ir tarkuotas per burokinę tarką morkas, perplautus ryžius, druską, pipirus ir lauro lapus.
- Viską užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame dangčiu ir troškiname orkaitėje 180℃ temperatūroje 30-40 min.
- Patiekiame su virtais burokėliais apšlakstytais aliejumi ir trupučiu druskos, šviežiais pomidorais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Paprasta, lengva ir labai skanu 😊 Ačiū už receptą 🌷
Ačiū už atsiliepimą 🙂