Jums reikės:
- 5 vnt. ekologiškų bulvių;
- 1 vnt. pastarnoko;
- 2 vnt. ekologiškų morkų;
- 50 g sviesto;
- 30 ml ekologiško pieno;
- žiupsnelio druskos.
- Troškinimui vištienos širdelių: 2 vnt. ekologiškų svogūnų;
- 4 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
- 4-5 vnt. ekologiškų morkų;
- 0,5 vnt. pankolio;
- 500 g vištienos širdelių;
- grybų (šaldytų ar džiovintų);
- šv. krapų, petražolių;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- 200 ml grietinėlės 10 proc.;
- 50 g lydyto sviesto ir sviesto ;
- dž. baziliko.
Gaminimo eiga:
- Visas reikalingas daržoves išverdame vandenyje. Išvirus dalį skysčio pašaliname, o kitą dalį paliekame ir įpilame pieno, įdedame sviesto, žiupsnelį druskos ir sutriname iki vienalytės konsistencijos.
- Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu ir 5-10 min. pakepiname susmulkintus svogūnus, česnakus.
- Dedame smulkintas morkas, pankolį. Įpilame truputį vandens, sudedame apipjaustytas vištienos širdeles, grybus, prieskonius.
- Troškiname apie 15-20 min. ir pabaigoje įdedame sviesto, įpilame grietinėlės, dedame šviežius krapus, petražoles, bazilikus pagal skonį.
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!