fbpx

Daržovių piure su troškintomis vištienos širdelėmis


Jums reikės:
  • 5 vnt. ekologiškų bulvių;
  • 1 vnt. pastarnoko;
  • 2 vnt. ekologiškų morkų;
  • 50 g sviesto;
  • 30 ml ekologiško pieno;
  • žiupsnelio druskos.
  • Troškinimui vištienos širdelių: 2 vnt. ekologiškų svogūnų;
  • 4 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
  • 4-5 vnt. ekologiškų morkų;
  • 0,5 vnt. pankolio;
  • 500 g vištienos širdelių;
  • grybų (šaldytų ar džiovintų);
  • šv. krapų, petražolių;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • 200 ml grietinėlės 10 proc.;
  • 50 g lydyto sviesto ir sviesto ;
  • dž. baziliko.
Gaminimo eiga:
  • Visas reikalingas daržoves išverdame vandenyje. Išvirus dalį skysčio pašaliname, o kitą dalį paliekame ir įpilame pieno, įdedame sviesto, žiupsnelį druskos ir sutriname iki vienalytės konsistencijos.
  • Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu ir 5-10 min. pakepiname susmulkintus svogūnus, česnakus.
  • Dedame smulkintas morkas, pankolį. Įpilame truputį vandens, sudedame apipjaustytas vištienos širdeles, grybus, prieskonius.
  • Troškiname apie 15-20 min. ir pabaigoje įdedame sviesto, įpilame grietinėlės, dedame šviežius krapus, petražoles, bazilikus pagal skonį.
  • Tiekiame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą