Viso grūdo speltos sausainiai su riešutais ir figomis

Kategorija
Sveikas desertas, Sveikas užkandis
Žymos:
Miltai, Sausainiai, spelta miltai, sveika mityba, sveikas desertas, Sveikas užkandis, Sveiki sausainiai, Viso grūdo

Daug skaidulinių medžiagų, be druskos, be pieno produktų, augalinis, pridėtinio cukraus iki 5g/100g, Rekomenduojama – užkandžiui, desertui!

Jums reikės:
  • 250 g viso grūdo speltos miltų ;
  • 50 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • 3 v.š. nerafinuoto cukraus ;
  • 100 ml kokosų pieno ;
  • 1 a.š. kepimo miltelių ;
  • 3-4 v.š. smulkintų džiovintų figų ;
  • 2-3 v.š. smulkintų riešutų (lazdyno, žemės, anakardžių) .
Gaminimo eiga:
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Kokosų pieną (du šaukštus atidėkite), aliejų ir cukrų gerai sumaišykite.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į juos supilkite kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite. Tešlą kočiokite ir išspauskite norimos formos sausainius.
  • Sausainius aptepkite atidėtu kokosų pienu, ant viršaus išdėliokite figų gabalėlius, užberkite riešutų.
  • Sausainius kepkite apie 12-15 min. Prieš patiekiant ataušinkite.
Komentarų:

Įrašyti komentarą