Daug skaidulinių medžiagų, be druskos, be pieno produktų, augalinis, pridėtinio cukraus iki 5g/100g,
Rekomenduojama – užkandžiui, desertui!
Jums reikės:
- 250 g viso grūdo speltos miltų ;
- 50 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
- 3 v.š. nerafinuoto cukraus ;
- 100 ml kokosų pieno ;
- 1 a.š. kepimo miltelių ;
- 3-4 v.š. smulkintų džiovintų figų ;
- 2-3 v.š. smulkintų riešutų (lazdyno, žemės, anakardžių) .
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Kokosų pieną (du šaukštus atidėkite), aliejų ir cukrų gerai sumaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į juos supilkite kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite. Tešlą kočiokite ir išspauskite norimos formos sausainius.
- Sausainius aptepkite atidėtu kokosų pienu, ant viršaus išdėliokite figų gabalėlius, užberkite riešutų.
- Sausainius kepkite apie 12-15 min. Prieš patiekiant ataušinkite.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!