Turbūt nieko nėra smagiau, nei šventinis pasiruošimas, kai laiko niekas neskaičiuoja, kai galima ne tik minkyti tešlą, bet ir paragauti!
Jums reikės:
- 500 g viso grūdo miltų (Spelta ir avižų) ;
- 50 g aguonų ;
- 25 g neraf. cukraus ;
- žiupsnelis druskos ;
- 8 g sausų mielių ;
- 200 ml vandens ;
- 50 ml neraf. ypač tyro alyvuogių aliejaus .
Gaminimo eiga:
- Viską išminkome, leidžiame pastovėti tešlai kambario temperatūroje apie 60 min., kol pakyls.
- Formuojame pailgos formos gaminį ir supjaustome gabalėliais (papildomai miltų formavimui nenaudojame).
- Kepama 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. ant kepimo popieriaus.
- Skanaus ir gražių švenčių!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!