Be kiaušinių, miltų, pridėtinio cukraus, pieno produktų ir gyvulinės kilmės riebalų. Taip, tai veganiškas tortas, bet tobulai tinka visiems desertų mėgėjams.
Jį galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldiklyje iki kol prireiks. Tą dieną, kai bus patiektas, iš pat ryto iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą, kad iš lėto atitirptų. Pagal nurodytą receptūrą buvo naudojama 20 cm dydžio torto forma atsegamais kraštais.
Jums reikės:
- Pagrindui :
- 2 stikl. migdolo riešutų ;
- 1 stikl. minkštų datulių (jei kietos - išmirkytų vandenyje apie 2 val.) ;
- 2 v.š. kakavos miltelių (nebūtinai) ;
- mažo žiupsnelio druskos .
- Kremui :
- 2 stikl. anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį arba bent apie 4 val.) ;
- 400 g braškių ;
- 2 v.š. chia sėklų ;
- 7 š. kokosų aliejaus (skysto) ;
- 4 š. citrinos sulčių ;
- 5-7 minkštų datulių ;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto ;
- mažo žiupsnelio druskos .
- Papuošimui :
- Apie 10-15 vnt. braškių ;
- Apie 10 vnt. šilauogių ;
- Mėtų šakelės ;
Gaminimo eiga:
- Pagrindui skirtus migdolus gerai nuplaukite, nusausinkite ir lengvai apkepkite keptuvėje, kol pasklis aromatas ir švelniai apkeps. Atvėsinkite. Suberkite į maisto smulkintuvą ar kombainą ir susmulkinkite iki mažų trupinėlių. Į riešutus įdėkite gabaliukais supjaustytas minkštas datules (jei datulės buvo kietos ir jas mirkėte vandenyje, nusausinkite), kakavos miltelius (jei naudojate), žiupsnelį druskos ir toliau smulkinkite, kol datulės susimaišys su riešutais. Masė pagrindui bus paruošta, kai paėmus jos tarp dviejų pirštų ji sulimpa. Jei masė nesulimpa, įdėkite dar vieną datulę.
- Paruošta pagrindui masę išklokite torto formos dugną. Gerai suspauskite.
- Kremui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ar maisto kombainą ir viską sumalkite iki vientisos masės. Paragaukite, ir jei reikia, skonį pakoreguokite citrinos sultimis, gabaliuku datulės (jei trūksta saldumo) ar mikro žiupsneliu druskos.
- Paruoštą kremą supilkite ant pagrindo, išlyginkite ir uždengę maistine plėvele dėkite į šaldiklį visai nakčiai.
- Kitos dienos ryte perkelkite tortą į šaldytuvą, kad iš lėto atitirptų. Prieš valgant, papuoškite pjaustytomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!