fbpx

Aguonų keksiukai

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
Aguonos, Bananai, keksiukai, Kriaušės, Receptas, sveika mityba, Sveikas užkandis

Tai tarsi maži aguonų pyragaičiai. Purūs, drėgni ir su kriaušių gabaliukais. Šių keksiukų galima skanauti ramia sąžine, nes pridėtinio cukraus dedama minimaliai. Saldumą suteikia gerai prinokę bananai.

Jums reikės:
  • 200 g aguonų ;
  • 80 ml vandens ;
  • 3 kriaušių ;
  • 3 gerai prinokusių bananų (apie 300 g sutrintos masės) ;
  • 90 g avižinių miltų ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 40 g nerafinuoto cukraus ;
  • 50 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • 2 a.š. kepimo miltelių ;
  • 1 a.š. cinamono ;
  • Sauja migdolų drožlių (papuošimui) .
Gaminimo eiga:
  • Į keksiukų formeles įklokite popierinius sijonėlius arba pasiruoškite silikonines formeles. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, perplaukite. Įpilus vandenį sutrinkite trintuvu, kol išsiskirs aguonų pienas.
  • Kriaušes supjaustykite gabaliukais. Bananus šakute ar maisto smulkintuvu sutrinkite į tyrę.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius išplakite su cukrumi, kol pabals.
  • Išplaktus trynius sumaišykite su aguonų mase, aliejumi, kriaušėmis ir bananais. Įberkite miltus ir švelniai išmaišykite.
  • Į gautą masę švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus. Nieko nelaukiant tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles (labai patogu tai daryti su ledams skirtu šaukštu). Apibarstykite migdolų drožlėmis.
  • Kepti 180 °C temperatūroje apie 30 - 40 minučių.
Komentarų:

Įrašyti komentarą