Tai tarsi maži aguonų pyragaičiai. Purūs, drėgni ir su kriaušių gabaliukais. Šių keksiukų galima skanauti ramia sąžine, nes pridėtinio cukraus dedama minimaliai. Saldumą suteikia gerai prinokę bananai.
Jums reikės:
- 200 g aguonų ;
- 80 ml vandens ;
- 3 kriaušių ;
- 3 gerai prinokusių bananų (apie 300 g sutrintos masės) ;
- 90 g avižinių miltų ;
- 2 kiaušinių ;
- 40 g nerafinuoto cukraus ;
- 50 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
- 2 a.š. kepimo miltelių ;
- 1 a.š. cinamono ;
- Sauja migdolų drožlių (papuošimui) .
Gaminimo eiga:
- Į keksiukų formeles įklokite popierinius sijonėlius arba pasiruoškite silikonines formeles. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, perplaukite. Įpilus vandenį sutrinkite trintuvu, kol išsiskirs aguonų pienas.
- Kriaušes supjaustykite gabaliukais. Bananus šakute ar maisto smulkintuvu sutrinkite į tyrę.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius išplakite su cukrumi, kol pabals.
- Išplaktus trynius sumaišykite su aguonų mase, aliejumi, kriaušėmis ir bananais. Įberkite miltus ir švelniai išmaišykite.
- Į gautą masę švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus. Nieko nelaukiant tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles (labai patogu tai daryti su ledams skirtu šaukštu). Apibarstykite migdolų drožlėmis.
- Kepti 180 °C temperatūroje apie 30 - 40 minučių.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!