Sausainiai iškepa minkšti ir purūs tarsi lengvučiai pyragėliai. Tešla gali pasirodyti per skysta, bet baimintis nereikia. Iškeptus sausainius laikykite sandariame inde. Puikiai tinka pusryčiams, užkandžių metu prie arbatos ar vaikams įdėti į mokyklą.
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio morkos (apie 1 stiklinė tarkių) ;
- 2 nedidelių bananų ;
- 1 kiaušinio ;
- 130 g avižinių dribsnių ;
- ½ a.š. ciberžolės ;
- 1 a.š. cinamono ;
- žiupsnelio druskos .
Gaminimo eiga:
- Morką smulkiai sutarkuokite.
- Kiaušinį išplakite su bananu.
- Avižinius dribsnius sumaišykite su ciberžole, cinamonu ir druska.
- Į kiaušinio plakinį sudėkite tarkuotą morką ir avižinius dribsnius. Gerai išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite ant skardos paliekant maždaug 2 cm tarpelius.
- Kepkite 170 °C temperatūroje apie 20 minučių, kol paruduos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!