Morkų pyragas

Kategorija
Desertai
Žymos:
Morkų pyragas, sveika mityba, sveikas desertas, sveiki receptai

Drėgnas ir sotus morkų pyragas su graikiniais riešutais tinka ir prie arbatos puodelio, ir vaikams į užkandžių dėžutę įdėti. Skaidulinėmis medžiagomis aprūpins ne tik morkos, bet ir viso grūdo avižų ir speltos miltai. Jei mėgstate ryškesnį skonį, į tešlą berkite dvigubai daugiau prieskonių.

Jums reikės:
  • 1 stikl. su kaupu smulkiai tarkuotų morkų (apie 3 vidutinio dydžio morkų) ;
  • 1 stikl. sutrintų gerai prinokusių bananų (apie 2 didelių bananų) ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 3 š. nerafinuoto cukraus ;
  • 60 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • 50 g graikinių riešutų ;
  • 70 g viso grūdo avižų miltų ;
  • 70 g viso grūdo speltos miltų ;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių ;
  • 1 a.š. cinamono ;
  • ¼ a.š. ciberžolės ;
  • gero žiupsnio šviežiai tarkuoto muskato riešuto ;
  • saujos migdolų drožlių arba sezamo sėklų (papuošimui) ;
Gaminimo eiga:
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Avižų ir speltos miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ciberžole ir muskato riešutu.
  • Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Į juos įmaišykite tarkuotas morkas, bananus, aliejų ir riešutus. Į gautą masę persijokite miltus. Gerai išmaišykite.
  • Nieko nelaukiant tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, apibarstykite migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis ir kepkite apie vieną valandą. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite su mediniu pagaliuku – įbestas ir ištrauktas iš pyrago pagaliukas turi būti švarus.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x