Drėgnas ir sotus morkų pyragas su graikiniais riešutais tinka ir prie arbatos puodelio, ir vaikams į užkandžių dėžutę įdėti. Skaidulinėmis medžiagomis aprūpins ne tik morkos, bet ir viso grūdo avižų ir speltos miltai. Jei mėgstate ryškesnį skonį, į tešlą berkite dvigubai daugiau prieskonių.
Jums reikės:
- 1 stikl. su kaupu smulkiai tarkuotų morkų (apie 3 vidutinio dydžio morkų) ;
- 1 stikl. sutrintų gerai prinokusių bananų (apie 2 didelių bananų) ;
- 2 kiaušinių ;
- 3 š. nerafinuoto cukraus ;
- 60 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
- 50 g graikinių riešutų ;
- 70 g viso grūdo avižų miltų ;
- 70 g viso grūdo speltos miltų ;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių ;
- 1 a.š. cinamono ;
- ¼ a.š. ciberžolės ;
- gero žiupsnio šviežiai tarkuoto muskato riešuto ;
- saujos migdolų drožlių arba sezamo sėklų (papuošimui) ;
Gaminimo eiga:
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Avižų ir speltos miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ciberžole ir muskato riešutu.
- Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Į juos įmaišykite tarkuotas morkas, bananus, aliejų ir riešutus. Į gautą masę persijokite miltus. Gerai išmaišykite.
- Nieko nelaukiant tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, apibarstykite migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis ir kepkite apie vieną valandą. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite su mediniu pagaliuku – įbestas ir ištrauktas iš pyrago pagaliukas turi būti švarus.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!