fbpx

Viso grūdo speltos mieliniai riestainiai su cinamonu

Category
Sveikas užkandis

Tradiciniai žydų beigeliai.

Jums reikės:
  • 630 g Viso grūdo spelta miltai
  • 190 g Vanduo
  • 80 g Nerafinuotas cukrus
  • Citrina
  • 11 g Sausos mielės
  • Cinamonas
  • Žiupsnelis druskos
  • Sezamų sėklos/ aguonos
Gaminimo eiga:
  • Pusę kiekio vandens pašildykite, sumaišykite su mielėmis ir palikite 10-15 min., kad mielės aktyvuotusi. Citriną nuplaukite ir nutarkuokite žievelę. Pusę kiekio miltų sumaišykite su likusiu vandeniu, cukrumi, citrinos žievele, cinamonu ir druska, minkykite tašlą ir po truputi berkite likusius miltus. Tešla turi gautis minkšta ir nelipti prie rankų. Suminkytą tešlą uždenkti orui pralaidžiu audeklu ir pastatykite šiltai 60-90 min., kad pakiltų. Baigus kildinti tešlą, išminkykite 2-3 cm. skersmens volelį, supjaustykite į lygias dalis ir kiekvieną dalį susukite ir suformuokite riestainį sujungiant abu volelio galus. Paruoštus pusgaminius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 10 min., kilti. Pakilusius pusgaminius po vieną atsargiai suleiskite į puodą su verdačiu vandeniu ir apvirkite iš abiejų pusiu po 2 min., tuomet išgriebkite ir sudėkite atgal į kepimo skardą, paviršių apibarstykite aguonomis ir sezamo sėklomis ir kepkite orkaitėje 180⁰C temperatūroje, 30-40 min., kol gražiai parus.
No Comments

Post A Comment