fbpx

Viso grūdo spagečiai su moliūgų ir bazilikų pesto

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Makaronai, Moliūgai, Pesto, Sveiki pietūs

Klasikinis pesto padažas gaminamas iš kedro riešutų. Siūlome vietoje jųišmėginti moliūgo sėklas. Pesto padažas kuo puikiausiai tinka ne tik prie makaronų. Juo gardinkite salotas, sumuštinius, sriubas, varškę.

Jums reikės:
  • 400 g viso grūdo spagečių ;
  • Žiupsnio druskos ;
  • Pesto padažui: 50 g (1 stiklinės gerai suspaustų) baziliko lapelių ;
  • 100 g moliūgo sėklų ;
  • 50 g kieto sūrio (parmezano, Džiugo, Rokiškio ir pan.) ;
  • 3 česnako skiltelių ;
  • 2 š. citrinos sulčių ;
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės ;
  • 90 ml tyro alyvuogių aliejaus ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
  • Pirmiausiai pasiruoškite pesto. Moliūgo sėklas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje ir ataušinkite. Sūrį sutarkuokite, česnaką smulkiai sukapokite.
  • Baziliką, moliūgo sėklas, sūrį, česnaką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę sudėkite į maisto kombainą ir susmulkinkite iki mažų grūdelių. Toliau malant supilkite aliejų. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais, ir jei reikia – druska (sūrumo gali pakakti nuo sūrio).
  • Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite maždaug ½ stiklinės vandens, likusį nupilkite.
  • Ant spagečių dėkite pesto padažą ir įpilkite šlakelį pasilikto vandens. Gerai išmaišykite ir jei reikia, įpilkite dar šiek tiek pasilikto vandens, kad padažas gerai pasiskirstytų.
  • Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą