Klasikinis pesto padažas gaminamas iš kedro riešutų. Siūlome vietoje jųišmėginti moliūgo sėklas. Pesto padažas kuo puikiausiai tinka ne tik prie makaronų. Juo gardinkite salotas, sumuštinius, sriubas, varškę.
Jums reikės:
- 400 g viso grūdo spagečių ;
- Žiupsnio druskos ;
- Pesto padažui: 50 g (1 stiklinės gerai suspaustų) baziliko lapelių ;
- 100 g moliūgo sėklų ;
- 50 g kieto sūrio (parmezano, Džiugo, Rokiškio ir pan.) ;
- 3 česnako skiltelių ;
- 2 š. citrinos sulčių ;
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės ;
- 90 ml tyro alyvuogių aliejaus ;
- Žiupsnelio druskos ;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai pasiruoškite pesto. Moliūgo sėklas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje ir ataušinkite. Sūrį sutarkuokite, česnaką smulkiai sukapokite.
- Baziliką, moliūgo sėklas, sūrį, česnaką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę sudėkite į maisto kombainą ir susmulkinkite iki mažų grūdelių. Toliau malant supilkite aliejų. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais, ir jei reikia – druska (sūrumo gali pakakti nuo sūrio).
- Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite maždaug ½ stiklinės vandens, likusį nupilkite.
- Ant spagečių dėkite pesto padažą ir įpilkite šlakelį pasilikto vandens. Gerai išmaišykite ir jei reikia, įpilkite dar šiek tiek pasilikto vandens, kad padažas gerai pasiskirstytų.
- Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!