fbpx

Gūžinių raudonųjų kopūstų, brokolių ir morkų salotos su džiovintomis spanguolėmis ir moliūgo sėklomis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Brokoliai, Moliūgų sėklos, Raudonieji kopūstai, Spanguolės, sveika mityba, Sveiki pietūs

Vien pažiūrėjus į šias salotas pakyla nuotaika. Ryškių spalvų daržovės kartu su moliūgo sėklomis kviečia papildyti vitaminų ir antioksidantų atsargas. Jei nesinori lengvai saldžios natos, kurią skleidžia džiovintos spanguolės, vietoje jų įsiberkite šviežių ar šaldytų spanguolių.

Jums reikės:
  • 500 g gūžinio raudonojo kopūsto ;
  • 2 morkų (apie 200 g) ;
  • Pusės brokolio ;
  • 100 g džiovintų spanguolių ;
  • 100 g moliūgo sėklų ;
  • Padažui: 4 š. (40 g) ypač tyro alyvuogių aliejaus ;
  • 3 š. citrinos sulčių ;
  • 1 š. medaus ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
  • Kopūstą supjaustykite šiaudeliais ir rankomis patraiškykite, kad jie suminkštėtų.
  • Morkas supjaustykite šiaudeliais, brokolį susmulkinkite mažais žiedynėliais ir sudėkite į kopūstus.
  • Moliūgų sėklas paskleiskite ant kepimo skardos ir šaukite į iki 140°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 – 8 minutes, kol sėklos švelniai apkeps ir pasklis jų aromatas.
  • Gerai nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles užberkite ant kopūstų.
  • Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite ir užpilkite ant visų daržovių. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.
  • Moliūgo sėklas užberkite prieš pat patiekiant salotas, kad jos neprarastų traškumo.
  • Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą