Viso grūdo mieliniai blynai su obuoliais

Kategorija
Sveiki pusryčiai
Žymos:
Mieliniai blynai, Obuoliai, Sveiki pusryčiai


Jums reikės:
  • 350 g pieno 2,5% rieb;
  • 175 g spelta šviesių miltų;
  • 175 g viso grūdo spelta miltų;
  • 2 obuolių;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 v.š nerafinuoto cukraus;
  • 4 v.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;
  • 5 g sausų mielių;
  • Žiupsnelis cinamono, malto muskato riešuto.
Gaminimo eiga:
  • Pieną pašildykite iki 30-35º C ir supilkite ant mielių, įmaišykite 1/5 dalį cukraus, šiek tiek pamaišykite ir palikite 15-20 min., kad suputotų.
  • Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite.
  • Kitame inde kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, įmaišykite mielių masę, aliejų ir prieskonius.
  • Į kiaušinių masę suberkite miltus, tarkuotus obuolius ir išmaišykite. Paruoštą tešlą uždenkite orui pralaidžiu audeklu ir pastatykite šiltai 45 min. kilti.
  • Blynus kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai parus. Iškepusius blynus sudėkite ant popieriaus, kad sugertų perteklinius riebalus.
Komentarų:

Įrašyti komentarą