Viso grūdo mieliniai blynai su obuoliais

Kategorija
Sveiki pusryčiai
Žymos:
Mieliniai blynai, Obuoliai, Sveiki pusryčiai


Jums reikės:
  • 350 g pieno 2,5% rieb;
  • 175 g spelta šviesių miltų;
  • 175 g viso grūdo spelta miltų;
  • 2 obuolių;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 v.š nerafinuoto cukraus;
  • 4 v.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;
  • 5 g sausų mielių;
  • Žiupsnelis cinamono, malto muskato riešuto.
Gaminimo eiga:
  • Pieną pašildykite iki 30-35º C ir supilkite ant mielių, įmaišykite 1/5 dalį cukraus, šiek tiek pamaišykite ir palikite 15-20 min., kad suputotų.
  • Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite.
  • Kitame inde kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, įmaišykite mielių masę, aliejų ir prieskonius.
  • Į kiaušinių masę suberkite miltus, tarkuotus obuolius ir išmaišykite. Paruoštą tešlą uždenkite orui pralaidžiu audeklu ir pastatykite šiltai 45 min. kilti.
  • Blynus kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai parus. Iškepusius blynus sudėkite ant popieriaus, kad sugertų perteklinius riebalus.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x