Jums reikės:
- 200 g avižinių dribsnių;
- 200 ml pieno;
- 200 ml vandens;
- 2 kiaušinių;
- 2 vidutinio dydžio obuolių;
- 2 – 3 gerai prinokusių bananų;
- 50 g viso grūdo avižinių miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- Aliejaus (tinkamo kepimui) arba lydyto sviesto – kepimui.
Gaminimo eiga:
- Avižinius dribsnius užpilkite karštu pienu ir karštu vandeniu, tada palikite brinkti apie 15 min.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
- Kiaušinius išplakite. Į juos sudėkite burokine tarka sutarkuotus obuolius ir šakute sutrintus bananus.
- Atvėsusius ir išbrinkusius avižinius dribsnius gerai sumaišykite su miltais ir kiaušinių mase.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba lydytą sviestą ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!