Ramintos receptas: Menkė su citrina

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Citrina, Menkė, Sveiki pietūs, žuvies patiekalai, Žuvis


Jums reikės:
  • 4 menkės file gabaliukų;
  • 40 g sviesto;
  • 4 š. smulkintų petražolės lapelių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 4 š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • Žiupsnio druskos;
  • ½ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 citrinos, supjaustytos griežinėliais (papuošimui);
  • Kepimui –1 š. lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui).
Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą patepkite lydytu sviestu (ghi) arba aliejumi. Menkės filė gabaliukus gerai nusausinkite servetėle ir suguldykite į kepimo skardą.
  • Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su petražolės lapeliais, smulkiai sukapotu česnaku, citrinos sultimis, citrinos tarkuota žievele, druska ir pipirais.
  • Gautu mišiniu ištepkite menkės gabaliukus. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius.
  • Kepkite apie 20 minučių, kol menkė pilnai iškeps ir su šakute lengvai atsiskirs žuvies dalelės. Svarbu neperkepti, kad žuvis nepasidarytų sausa.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x