Iš recepto gaunasi apie 18 keksiukų!
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio obuolių (tyrei) ;
- 1 vidutinio dydžio obuolio (papuošimui) ;
- 12-15šviežių arba džiovintų datulių (tyrei) ;
- 6 šviežių arba džiovintų datulių (papuošimui) ;
- 2 kiaušinių ;
- 80 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
- 200 g viso grūdo spelta miltų ;
- 2 a.š. (4 g) cinamono ;
- 2 a.š.(10 g) kepimo miltelių ;
- Žiupsnelio druskos .
Gaminimo eiga:
- Jei datulės džiovintos, jas pamirkykite vandenyje, kol suminkštės (apie 1 val).
- Tyrei skirtus obuolius ir datules maisto smulkintuvu susmulkinkiteiki tyrės konsistencijos. Turėtų išeiti apie 400 ml.
- Miltus sumaišykite su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
- Kiaušinius išplakite su aliejumi. Į juos įmaišykite obuolių-datulių tyrę.
- Miltus suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite, tik nepersistenkite.
- Papuošimui skirtą obuolį ir datules supjaustyti apie 1 cm dydžio gabaliukais.
- Tešlą dėkite į silikonines arba popierines formeles, užpilkite jas apie ¾ tūrio. Ant viršaus įspausti datulių ir sudėkite obuolių gabaliukus.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 - 25 minučių, kol paruduos.
- Prieš valgant galima papildomai apiberti cinamonu.
- Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!