Viso grūdo keksiukai su obuoliais be pridėtinio cukraus

Kategorija
Desertai

Iš recepto gaunasi apie 18 keksiukų!

Jums reikės:
  • 2 vidutinio dydžio obuolių (tyrei) ;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio (papuošimui) ;
  • 12-15šviežių arba džiovintų datulių (tyrei) ;
  • 6 šviežių arba džiovintų datulių (papuošimui) ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 80 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • 200 g viso grūdo spelta miltų ;
  • 2 a.š. (4 g) cinamono ;
  • 2 a.š.(10 g) kepimo miltelių ;
  • Žiupsnelio druskos .
Gaminimo eiga:
  • Jei datulės džiovintos, jas pamirkykite vandenyje, kol suminkštės (apie 1 val).
  • Tyrei skirtus obuolius ir datules maisto smulkintuvu susmulkinkiteiki tyrės konsistencijos. Turėtų išeiti apie 400 ml.
  • Miltus sumaišykite su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
  • Kiaušinius išplakite su aliejumi. Į juos įmaišykite obuolių-datulių tyrę.
  • Miltus suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite, tik nepersistenkite.
  • Papuošimui skirtą obuolį ir datules supjaustyti apie 1 cm dydžio gabaliukais.
  • Tešlą dėkite į silikonines arba popierines formeles, užpilkite jas apie ¾ tūrio. Ant viršaus įspausti datulių ir sudėkite obuolių gabaliukus.
  • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 - 25 minučių, kol paruduos.
  • Prieš valgant galima papildomai apiberti cinamonu.
  • Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x