Viso grūdo keksiukai su obuoliais be pridėtinio cukraus

Kategorija
Desertai
Žymos:
Obuoliai, Pilno grūdo miltai, sveika mityba, sveikas desertas

Iš recepto gaunasi apie 18 keksiukų!

Jums reikės:
  • 2 vidutinio dydžio obuolių (tyrei) ;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio (papuošimui) ;
  • 12-15šviežių arba džiovintų datulių (tyrei) ;
  • 6 šviežių arba džiovintų datulių (papuošimui) ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 80 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • 200 g viso grūdo spelta miltų ;
  • 2 a.š. (4 g) cinamono ;
  • 2 a.š.(10 g) kepimo miltelių ;
  • Žiupsnelio druskos .
Gaminimo eiga:
  • Jei datulės džiovintos, jas pamirkykite vandenyje, kol suminkštės (apie 1 val).
  • Tyrei skirtus obuolius ir datules maisto smulkintuvu susmulkinkiteiki tyrės konsistencijos. Turėtų išeiti apie 400 ml.
  • Miltus sumaišykite su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
  • Kiaušinius išplakite su aliejumi. Į juos įmaišykite obuolių-datulių tyrę.
  • Miltus suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite, tik nepersistenkite.
  • Papuošimui skirtą obuolį ir datules supjaustyti apie 1 cm dydžio gabaliukais.
  • Tešlą dėkite į silikonines arba popierines formeles, užpilkite jas apie ¾ tūrio. Ant viršaus įspausti datulių ir sudėkite obuolių gabaliukus.
  • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 - 25 minučių, kol paruduos.
  • Prieš valgant galima papildomai apiberti cinamonu.
  • Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x