Tradicinis obuolių pyragas

Kategorija
Desertai
Žymos:
obuolių pyragas, sveika mityba, sveikas desertas, tradicinis pyragas

Kai sode obelų šakos linksta nuo vaisių - išbandykite šį puikų receptą!

Jums reikės:
  • 170 g viso grūdo Spelta miltų,
  • 1-1,5 kg obuolių (maždaug 10 vidutinio dydžio),
  • 100 g neraf. cukraus (papildomai šiek tiek reikės pabarstymui),
  • 150 g sviesto,
  • 5 vnt. kiaušinių,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • vanilinio cukraus,
  • cinamono,
  • druskos.
Gaminimo eiga:
  • Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 ℃ temperatūros. Pasiruoškite kepimo formą, įklokite kepimo popierių.
  • Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, dėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išplakite.
  • Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir abi mases sujunkite į vieną.
  • Masė savo konsistencija turėtų būti panaši į grietinę.
  • Nuplaukite obuolius ir išėmę kauliukus, supjaustykite juos skiltelėmis.
  • Į masę dėkite didžiąją dalį obuolių ir išmaišykite. Pilkite į formą ir ant masės viršaus išdėliokite likusius obuolius.
  • Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 40 min.
  • Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x