Tradicinis obuolių pyragas

Kai sode obelų šakos linksta nuo vaisių - išbandykite šį puikų receptą!

Jums reikės:
  • 170 g viso grūdo Spelta miltų,
  • 1-1,5 kg obuolių (maždaug 10 vidutinio dydžio),
  • 100 g neraf. cukraus (papildomai šiek tiek reikės pabarstymui),
  • 150 g sviesto,
  • 5 vnt. kiaušinių,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • vanilinio cukraus,
  • cinamono,
  • druskos.
Gaminimo eiga:
  • Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 ℃ temperatūros. Pasiruoškite kepimo formą, įklokite kepimo popierių.
  • Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, dėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išplakite.
  • Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir abi mases sujunkite į vieną.
  • Masė savo konsistencija turėtų būti panaši į grietinę.
  • Nuplaukite obuolius ir išėmę kauliukus, supjaustykite juos skiltelėmis.
  • Į masę dėkite didžiąją dalį obuolių ir išmaišykite. Pilkite į formą ir ant masės viršaus išdėliokite likusius obuolius.
  • Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 40 min.
  • Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x