Kai sode obelų šakos linksta nuo vaisių - išbandykite šį puikų receptą!
Jums reikės:
- 170 g viso grūdo Spelta miltų,
- 1-1,5 kg obuolių (maždaug 10 vidutinio dydžio),
- 100 g neraf. cukraus (papildomai šiek tiek reikės pabarstymui),
- 150 g sviesto,
- 5 vnt. kiaušinių,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- vanilinio cukraus,
- cinamono,
- druskos.
Gaminimo eiga:
- Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 ℃ temperatūros. Pasiruoškite kepimo formą, įklokite kepimo popierių.
- Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, dėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išplakite.
- Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir abi mases sujunkite į vieną.
- Masė savo konsistencija turėtų būti panaši į grietinę.
- Nuplaukite obuolius ir išėmę kauliukus, supjaustykite juos skiltelėmis.
- Į masę dėkite didžiąją dalį obuolių ir išmaišykite. Pilkite į formą ir ant masės viršaus išdėliokite likusius obuolius.
- Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 40 min.
- Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!