Tai skanus ir sveikas pusryčių patiekalas. Viso grūdo avižos ilgai virškinasi, tad sotumo jausmas išlieka ilgam. Kartu su avižomis verdamas obuolys suminkštėja ir suteikia natūralaus saldumo, tarsi košė būtų su obuoliene. Kitas susmulkintas obuolys įmaišomas jau į paruoštą košę ir suteikia gaivumo. Svarbu prisiminti tai, kad apie pusryčius reikėtų pagalvoti iš vakaro - avižas užmerkti, o ryte liks tik užvirti ir leisti galutinai išbrinkti.
Daug skaidulinių medžiagų, druskos iki 1g/100g, vegetariškas, be pridėtinio cukraus, tausojantis, be glitimo
Jums reikės:
- 1 stikl. (200 g) viso grūdo avižų;
- 2 obuolių;
- 10 g sviesto;
- 1-2 a.š. cinamono;
- Žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Avižas nuplauti ir užpilus vandeniu mirkyti per visą naktį. Ryte perplauti, užpilti dvigubai daugiau vandens nei kruopų, įdėti vieną sutarkuotą obuolį, pasūdyti ir užvirti. Išjungus ugnį palikti 20 – 25 min., kad kruopos išbrinktų.
- Avižoms suminkštėjus, sudėti sviestą ir susmulkintą antrąjį obuolį. Paskaninti cinamonu.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!