fbpx

Avižiniai varškės keksiukai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Avižiniai keksiukai, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai

Jei liko avižinės košės nuo pusryčių, puiki proga vakare išsikepti keksiukus. Tausojantis maisto gaminimo būdas saugo ne tik piniginę, bet ir aplinką! Vaikams ir visai šeimai tai gali būti ne tik vakarienės patiekalas, ar užkandis, bet ir puikus pusryčių pasirinkimas. Be pieno; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; tausojantis; greitai paruošiamas.

Jums reikės:
  • 200 g išvirtos ekologiškos avižinių dribsnių košės;
  • 3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 250 g varškės;
  • 2 v.š. kukurūzų miltų;
  • 1 v.š. neraf. rudojo cukraus;
  • Ekologiškos ciberžolės;
  • Ekologiško Ceilono cinamono;
  • Sezoninių ekologiškų vaisių, uogų|Pateikimas;
  • Įvairių mėgstamų riešutų|Pateikimas;
  • Mangų tyrės|Pateikimas.
  • Jums reikės, jei virsite avižinių kruopų košę :
  • 100 g ekologiškų viso grūdo stambių avižinių dribsnių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Šlakelio ypač tyro ekologiško alyvuogių aliejaus;
  • Šiek tiek ekologiško avižų gėrimo.
Gaminimo eiga:
  • Jei turime jau paruoštos nuo pusryčių avižinės košės, tai panaudojame likutį (žemiau pateikta košės gamyba).
  • Sumaišome visus reikiamus produktus, dedame į keksiukų silikonines formeles ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Tiekiame su mėgstamais vaisiais, uogomis, riešutais ar mangų tyre. Skanaus!
  • Gaminimo eiga verdant avižinių dribsnių košę:
  • Į verdantį vandenį dedame dribsnius, druską, paverdame keletą minučių, brinkiname puode dar keletą minučių.
  • Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir avižų gėrimu.
Komentarų:

Įrašyti komentarą