Virtų makaronų ir varškės apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
sveika mityba, sveikas apkepas, Sveiki pietūs

Svarstote kaip pakeisti nusibodusį varškės apkepo receptą ir nustebinti šeimą – pabandykite pagaminti šį patiekalą!

Jums reikės:
  • 450 g virtų kietagrūdžių kviečių miltų makaronų,
  • 250 g varškės (9% rieb.),
  • 50 g sviesto (82% rieb.) (dar šiek tiek skardos patepimui),
  • žiupsnelis druskos,
  • 300 g graikiško jogurto (2% rieb.),
  • 5 g kepimo miltelių,
  • 50 g neraf. cukraus,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 5 g vanilinio cukraus,
  • 100 g razinų.
Gaminimo eiga:
  • Makaronus suberkite į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu ir virkite 5-7 min.. Išvirusius makaronus nukoškite, atvėsinkite.
  • Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kiaušinius, varškę ir išmaišykite iki vienalytės masės.
  • Jogurtą suplakite su kepimo milteliais iki putų susidarymo ir iškilimo.
  • Razinas užplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite kelis kartus, palikite mirkti 5-10 min. vandenyje, perplaukite.
  • Makaronus sumaišykiye su razinomis ir gauta plakinio mase.
  • Ištepkite skardą sviestu ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę ir kepkite 40-50 min., kol viršus gražiai pagels ir iškeps apkepas.
  • Iškepus, palikite 10 min. ataušti ir sustvirtėti apkepui, kad būtų geriau pjaustyti.
  • Skanaus!

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x