Virtų makaronų ir varškės apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Svarstote kaip pakeisti nusibodusį varškės apkepo receptą ir nustebinti šeimą – pabandykite pagaminti šį patiekalą!

Jums reikės:
  • 450 g virtų kietagrūdžių kviečių miltų makaronų,
  • 250 g varškės (9% rieb.),
  • 50 g sviesto (82% rieb.) (dar šiek tiek skardos patepimui),
  • žiupsnelis druskos,
  • 300 g graikiško jogurto (2% rieb.),
  • 5 g kepimo miltelių,
  • 50 g neraf. cukraus,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 5 g vanilinio cukraus,
  • 100 g razinų.
Gaminimo eiga:
  • Makaronus suberkite į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu ir virkite 5-7 min.. Išvirusius makaronus nukoškite, atvėsinkite.
  • Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kiaušinius, varškę ir išmaišykite iki vienalytės masės.
  • Jogurtą suplakite su kepimo milteliais iki putų susidarymo ir iškilimo.
  • Razinas užplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite kelis kartus, palikite mirkti 5-10 min. vandenyje, perplaukite.
  • Makaronus sumaišykiye su razinomis ir gauta plakinio mase.
  • Ištepkite skardą sviestu ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę ir kepkite 40-50 min., kol viršus gražiai pagels ir iškeps apkepas.
  • Iškepus, palikite 10 min. ataušti ir sustvirtėti apkepui, kad būtų geriau pjaustyti.
  • Skanaus!

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x