Svarstote kaip pakeisti nusibodusį varškės apkepo receptą ir nustebinti šeimą – pabandykite pagaminti šį patiekalą!
Jums reikės:
- 450 g virtų kietagrūdžių kviečių miltų makaronų,
- 250 g varškės (9% rieb.),
- 50 g sviesto (82% rieb.) (dar šiek tiek skardos patepimui),
- žiupsnelis druskos,
- 300 g graikiško jogurto (2% rieb.),
- 5 g kepimo miltelių,
- 50 g neraf. cukraus,
- 2 vnt. kiaušinių,
- 5 g vanilinio cukraus,
- 100 g razinų.
Gaminimo eiga:
- Makaronus suberkite į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu ir virkite 5-7 min.. Išvirusius makaronus nukoškite, atvėsinkite.
- Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kiaušinius, varškę ir išmaišykite iki vienalytės masės.
- Jogurtą suplakite su kepimo milteliais iki putų susidarymo ir iškilimo.
- Razinas užplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite kelis kartus, palikite mirkti 5-10 min. vandenyje, perplaukite.
- Makaronus sumaišykiye su razinomis ir gauta plakinio mase.
- Ištepkite skardą sviestu ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę ir kepkite 40-50 min., kol viršus gražiai pagels ir iškeps apkepas.
- Iškepus, palikite 10 min. ataušti ir sustvirtėti apkepui, kad būtų geriau pjaustyti.
- Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!