Skanūs ir lengvai pagaminami žuvies blyneliai patiks ir mažiausiems valgytojams!
Jums reikės:
- 610 g menkės filė,
- 150 g kukurūzų miltų,
- 100 g ropinių svogūnų,
- 15 g petražolių,
- 1 vnt. kiaušinio,
- Žiupsnelis druskos, kumino, pipirų,
- Lydyto sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
- Žuvį sukapokite mažais gabalėliais aštriu peiliu.
- Labai smulkiai supjaustykite svogūną.
- Sukapotą žuvį sudėkite į dubenį, suberkite smulkintą svogūną, kukurūzų miltus, kapotas petražoles, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, kuminu ir pipirais. Gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus, juos šiek tiek suplokite ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes ant vidutinio karštumo sviesto.
- Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio skiautės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!