Įdaras gali būti keičiamas atsižvelgiant į sezoniškumą.
Geriausiai įvertintas receptas!
Jums reikės:
- Blynams :
- 245 ml pieno (2,5 % rieb.),
- 5 vnt. kiaušinių,
- 120 g viso grūdo speltos miltų,
- 30 g neraf. rapsų aliejaus,
- druskos .
- Įdarui :
- 200 g cukinijos,
- 2 vnt. (150 g) morkų,
- 1 vnt. (150 g) porų,
- 2 valg. š. neraf. rapsų aliejaus,
- 100 g kietojo fermentinio sūrio,
- kmynų sėklų,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos .
Gaminimo eiga:
- Tešla: pieną išplakite su kiaušiniais, suberkite miltus, aliejų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lietinius blynus.
- Įdaras: daržoves nuplaukite, cukinijas sutarkuokite (jei cukinija jauna, tarkuokite su žievele), morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite, porą nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
- Smulkintas daržoves 4-6 min. pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
- Ant iškepto blyno dėkite kepintas daržoves, apiberkite tarkuotu sūriu ir susukite blyną į volelį.
- Pusgaminius sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje 170-180 ℃ temperatūroje 15-20 min.
- Skoniu liksite sužavėti, skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!