Orkaitėje apkepti lietiniai blynai su daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Įdaras gali būti keičiamas atsižvelgiant į sezoniškumą. Geriausiai įvertintas receptas!

Jums reikės:
  • Blynams :
  • 245 ml pieno (2,5 % rieb.),
  • 5 vnt. kiaušinių,
  • 120 g viso grūdo speltos miltų,
  • 30 g neraf. rapsų aliejaus,
  • druskos .
  • Įdarui :
  • 200 g cukinijos,
  • 2 vnt. (150 g) morkų,
  • 1 vnt. (150 g) porų,
  • 2 valg. š. neraf. rapsų aliejaus,
  • 100 g kietojo fermentinio sūrio,
  • kmynų sėklų,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos .
Gaminimo eiga:
  • Tešla: pieną išplakite su kiaušiniais, suberkite miltus, aliejų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lietinius blynus.
  • Įdaras: daržoves nuplaukite, cukinijas sutarkuokite (jei cukinija jauna, tarkuokite su žievele), morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite, porą nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
  • Smulkintas daržoves 4-6 min. pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  • Ant iškepto blyno dėkite kepintas daržoves, apiberkite tarkuotu sūriu ir susukite blyną į volelį.
  • Pusgaminius sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje 170-180 ℃ temperatūroje 15-20 min.
  • Skoniu liksite sužavėti, skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x