fbpx

Orkaitėje apkepti lietiniai blynai su daržovėmis

Category
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Tags
Blynai, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Įdaras gali būti keičiamas atsižvelgiant į sezoniškumą. Geriausiai įvertintas receptas!

Jums reikės:
  • Blynams :
  • 245 ml pieno (2,5 % rieb.),
  • 5 vnt. kiaušinių,
  • 120 g viso grūdo speltos miltų,
  • 30 g neraf. rapsų aliejaus,
  • druskos .
  • Įdarui :
  • 200 g cukinijos,
  • 2 vnt. (150 g) morkų,
  • 1 vnt. (150 g) porų,
  • 2 valg. š. neraf. rapsų aliejaus,
  • 100 g kietojo fermentinio sūrio,
  • kmynų sėklų,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos .
Gaminimo eiga:
  • Tešla: pieną išplakite su kiaušiniais, suberkite miltus, aliejų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lietinius blynus.
  • Įdaras: daržoves nuplaukite, cukinijas sutarkuokite (jei cukinija jauna, tarkuokite su žievele), morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite, porą nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
  • Smulkintas daržoves 4-6 min. pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  • Ant iškepto blyno dėkite kepintas daržoves, apiberkite tarkuotu sūriu ir susukite blyną į volelį.
  • Pusgaminius sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje 170-180 ℃ temperatūroje 15-20 min.
  • Skoniu liksite sužavėti, skanaus!
No Comments

Post A Comment