Riebi žuvis – svarbi sveikos mitybos dalis. Rekomenduojama bent kartą per savaitę rinktis riebią žuvį, pagamintą tausojančiu būdu. Valgykite su šviežiomis ar tausojančiu būdu pagamintomis daržovėmis.
Jums reikės:
- 450 g lašišos filė ;
- 2 v.š. (20 g) viso grūdo avižinių miltų ;
- 1 kiaušinio ;
- 1 a.š. druskos ;
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
- Lašišos filė susmulkinkite maisto smulkintuvu arba sumalkite. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Masė išeina lipni. Drėgnomis rankomis arba drėgnu šaukštu iš jos formuokite stalo teniso kamuoliuko dydžio kukulius. Juos galite išvolioti žiupsnyje miltų, kad ne taip liptų.
- Švelniai suleiskite kukulius į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 7 min.
- Lašišos kukulius patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!