Kai ruduo gausiai apdovanoja moliūgais ir cukinijomis, kodėl iš jų neišsikepus blynų? Juk visi juos mėgsta. Šiuose blynuose dominuoja daržovės, o geltoną saulės spalvą paryškina naudingoji ciberžolė.
Jums reikės:
- 300 g moliūgo;
- ½ mažos žalios cukinijos (apie 150 g);
- ½ svogūno ;
- 2 kiaušinių ;
- 50 g viso grūdo speltos miltų (gali prireikti ir daugiau) ;
- ½ a.š. (1 g) ciberžolės ;
- Žiupsnelio druskos ;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- Kepimui - lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) .
Gaminimo eiga:
- Moliūgą ir cukiniją sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Kiaušinius išplakite su druska, pipirais ir sumaišykite su daržovėmis. Suberkite miltus ir ciberžolę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla labai skysta, įberkite papildomą šaukštą miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir kepkite blynus, kol gražiai apkeps.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!