Moliūgo ir cukinijos blynai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Cukinijos, Moliūgų blynai, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai

Kai ruduo gausiai apdovanoja moliūgais ir cukinijomis, kodėl iš jų neišsikepus blynų? Juk visi juos mėgsta. Šiuose blynuose dominuoja daržovės, o geltoną saulės spalvą paryškina naudingoji ciberžolė.

Jums reikės:
  • 300 g moliūgo;
  • ½ mažos žalios cukinijos (apie 150 g);
  • ½ svogūno ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 50 g viso grūdo speltos miltų (gali prireikti ir daugiau) ;
  • ½ a.š. (1 g) ciberžolės ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • Kepimui - lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) .
Gaminimo eiga:
  • Moliūgą ir cukiniją sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  • Kiaušinius išplakite su druska, pipirais ir sumaišykite su daržovėmis. Suberkite miltus ir ciberžolę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla labai skysta, įberkite papildomą šaukštą miltų.
  • Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir kepkite blynus, kol gražiai apkeps.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x