Švelnų plokštainio skonį papildo jogurtinis česnakinis padažas. Į padažą galite įmaišyti bet kokių mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių, ypač skanu su krapais.
Jums reikės:
- 4-5 didelių bulvių (apie 1 kg) ;
- 1 stikl. su kaupu su burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug 1 vidutinio dydžio cukinija) ;
- 2 svogūnų ;
- 2 kiaušinių ;
- 4 v.š. viso grūdo avižinių miltų ;
- 1 a.š. ciberžolės ;
- 1 a.š. arba pagal skonį druskos ;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- 4 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
- Padažui: 400 g graikiško jogurto;
- 2 - 3 skiltelės česnako ;
- Žiupsnelio druskos ;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- 2 - 4 v.š. smulkiai supjaustytų krapų, petražolių arba kitų mėgstamų prieskoninių žolelių .
Gaminimo eiga:
- Bulves ir svogūnus sutrinkite maisto kombainu. Burokine tarka sutarkuotos cukinijos išsiskyrusias sultis nusunkite.
- Kiaušinius išplakite kartu su ciberžole, druska, pipirais ir supilkite į bulvių-cukinijų masę. Įpilkite aliejų (pasilikite šlakelį kepimo indui ištepti), suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 minutes, kol masė sutvirtės ir švelniai apskrus.
- Kol kepa plokštainis, pasigaminkite padažą. Į jogurtą įmaišykite smulkiai sukapotą česnaką, prieskonines žoleles, pasūdykite ir įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!