fbpx

Cukinijų ir bulvių plokštainis su jogurto česnakiniu padažu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
bulvės, Cukinijos, Plokštainis, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Švelnų plokštainio skonį papildo jogurtinis česnakinis padažas. Į padažą galite įmaišyti bet kokių mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių, ypač skanu su krapais.

Jums reikės:
  • 4-5 didelių bulvių (apie 1 kg) ;
  • 1 stikl. su kaupu su burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug 1 vidutinio dydžio cukinija) ;
  • 2 svogūnų ;
  • 2 kiaušinių ;
  • 4 v.š. viso grūdo avižinių miltų ;
  • 1 a.š. ciberžolės ;
  • 1 a.š. arba pagal skonį druskos ;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • 4 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) ;
  • Padažui: 400 g graikiško jogurto;
  • 2 - 3 skiltelės česnako ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • 2 - 4 v.š. smulkiai supjaustytų krapų, petražolių arba kitų mėgstamų prieskoninių žolelių .
Gaminimo eiga:
  • Bulves ir svogūnus sutrinkite maisto kombainu. Burokine tarka sutarkuotos cukinijos išsiskyrusias sultis nusunkite.
  • Kiaušinius išplakite kartu su ciberžole, druska, pipirais ir supilkite į bulvių-cukinijų masę. Įpilkite aliejų (pasilikite šlakelį kepimo indui ištepti), suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą masę supilkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 minutes, kol masė sutvirtės ir švelniai apskrus.
  • Kol kepa plokštainis, pasigaminkite padažą. Į jogurtą įmaišykite smulkiai sukapotą česnaką, prieskonines žoleles, pasūdykite ir įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Komentarų:

Įrašyti komentarą