fbpx

Bulvių, morkų ir varškės kukulaičiai

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
sveika mityba, sveikatai palanki mityba, Sveiki pietūs

Patiks ir mažiems ir dideliems!

Jums reikės:
  • 4 vidutinio dydžio (apie 600 g) bulvių ;
  • 2 vidutinio dydžio (apie 200 g) morkų ;
  • 200 g varškės (9%) ;
  • 50 g speltos miltų ;
  • 1 kiaušinio ;
  • žiupsnelio druskos ;
  • 150 g nesaldinto jogurto (2,5%) .
Gaminimo eiga:
  • Bulves ir morkas išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Į atvėsintą masę dėkite varškę, miltus ir su druska išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite.
  • Ant stalo užberkite šaukštą miltų ir iš tešlos suformuokite volelį. Supjaustykite nedideliais gabaliukais arba suformuokite stalo teniso kamuoliuko dydžio kukulaičius ir sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių, kol švelniai apkeps.
  • Iškepusius kukulaičius patiekite su nesaldintu jogurtu.
Komentarų:

Įrašyti komentarą