Jums reikės:
- 2 kiaušinių ;
- 1 nedidelio svogūno ;
- 2 lapinio kopūsto lapų ;
- 3 v.š. sutrupinto į gabaliukus fetos sūrio ;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ;
- ¼ a.š. ciberžolės ;
- Žiupsnelio druskos ;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- Šviežių daržovių salotų (patiekimui) ;
Gaminimo eiga:
- Kiaušinius išplakite šakute kartu su ciberžole, druska ir pipirais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Lapinio kopūsto lapelius atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame keletą minučių apkepkite svogūną. Sudėkite lapinį kopūstą ir toliau kepkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol kopūsto lapai sukris ir suminkštės.
- Ant daržovių supilkite išplaktus kiaušinius su prieskoniais. Mentele tolygiai paskirstykite daržoves per visą omleto plotą. Kai tik kiaušiniai pradės standėti, suberkite fetos sūrį.
- Kai omleto apačia sustandės, o viršus dar nebus pilnai sutvirtėjęs, su mentele atsargiai susukite jį į ritinį. Kepkite dar kelias minutes.
- Iš karto perdėkite į lėkštę (nes karštoje keptuvėje net ir išjungus kaitrą omletas keps toliau). Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!