fbpx

Omletas su lapiniu kopūstu ir fetos sūriu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Lapiniai kopūstai, Omletas, Seiki pusryčiai, sveika mityba, Sveika vakarienė


Jums reikės:
  • 2 kiaušinių ;
  • 1 nedidelio svogūno ;
  • 2 lapinio kopūsto lapų ;
  • 3 v.š. sutrupinto į gabaliukus fetos sūrio ;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ;
  • ¼ a.š. ciberžolės ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • Šviežių daržovių salotų (patiekimui) ;
Gaminimo eiga:
  • Kiaušinius išplakite šakute kartu su ciberžole, druska ir pipirais.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną. Lapinio kopūsto lapelius atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame keletą minučių apkepkite svogūną. Sudėkite lapinį kopūstą ir toliau kepkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol kopūsto lapai sukris ir suminkštės.
  • Ant daržovių supilkite išplaktus kiaušinius su prieskoniais. Mentele tolygiai paskirstykite daržoves per visą omleto plotą. Kai tik kiaušiniai pradės standėti, suberkite fetos sūrį.
  • Kai omleto apačia sustandės, o viršus dar nebus pilnai sutvirtėjęs, su mentele atsargiai susukite jį į ritinį. Kepkite dar kelias minutes.
  • Iš karto perdėkite į lėkštę (nes karštoje keptuvėje net ir išjungus kaitrą omletas keps toliau). Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Komentarų:

Įrašyti komentarą