Omletas su lapiniu kopūstu ir fetos sūriu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai


Jums reikės:
  • 2 kiaušinių ;
  • 1 nedidelio svogūno ;
  • 2 lapinio kopūsto lapų ;
  • 3 v.š. sutrupinto į gabaliukus fetos sūrio ;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ;
  • ¼ a.š. ciberžolės ;
  • Žiupsnelio druskos ;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • Šviežių daržovių salotų (patiekimui) ;
Gaminimo eiga:
  • Kiaušinius išplakite šakute kartu su ciberžole, druska ir pipirais.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną. Lapinio kopūsto lapelius atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame keletą minučių apkepkite svogūną. Sudėkite lapinį kopūstą ir toliau kepkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol kopūsto lapai sukris ir suminkštės.
  • Ant daržovių supilkite išplaktus kiaušinius su prieskoniais. Mentele tolygiai paskirstykite daržoves per visą omleto plotą. Kai tik kiaušiniai pradės standėti, suberkite fetos sūrį.
  • Kai omleto apačia sustandės, o viršus dar nebus pilnai sutvirtėjęs, su mentele atsargiai susukite jį į ritinį. Kepkite dar kelias minutes.
  • Iš karto perdėkite į lėkštę (nes karštoje keptuvėje net ir išjungus kaitrą omletas keps toliau). Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x