Išvirti kiaušinį be lukšto nėra sudėtinga. Svarbiausia, kad kiaušinis būtų šviežus!
Jums reikės:
- 1 kiaušinio ;
- 1 viso grūdo duonos riekės ;
- 1 gerai prinokusio avokado ;
- 1-2 v.š. citrinos sulčių ;
- Žiupsnelio druskos ;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- Česnakinių laiškų arba kitų žalumynų (patiekimui) .
Gaminimo eiga:
- Avokadą sutrinkite su citrinos sultimis, įberkite druskos ir pipirų.
- Duonos riekę paskrudinkite skrudintuvėje arba keptuvėje.
- Kiaušinį įmuškite į mažą puodelį (kad būtų lengviau įleisti jį į vandenį).
- Puode užvirkite vandenį ir šluotele ar šaukštu sukite, kad susidarytų sūkurys. Nedelsiant į sūkurio vidurį įleiskite kiaušinį, uždenkite dangtį ir išjunkite ugnį. Palaukite 3 minutes, patikrinkite ar baltymas sukietėjęs. Jei reikia, palaikykite uždengę dar apie 20 sekundžių.
- Per tą laiką ant duonos užtepkite avokadą.
- Su kiaurasamčiu išgriebkite kiaušinį ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų vandens likučiai. Nupjaukite atsikišusius galiukus ir atsargiai uždėkite ant duonos su avokadu.
- Užberkite žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir smulkintų česnakinių laiškų.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!