Koks mėgstamiausias vaikų patiekalas? Žinoma, kad pica! O jei ji dar pagaminta kartu su mylimiausiais pasakos personažais, tai tampa tikru stebuklu kasdienybėje! Išbandykite šį receptą iš sveikatos pasakos „Brokoliukas ir Braškytė Sveikatos karalystėje“
Jums reikės:
- Jums reikės (10 porcijų) :
- Picos padui :
- 200 g šviesių speltos miltų ,
- 200 g viso grūdo speltos miltų ,
- 220 ml vandens ,
- 2 valg. š. (30 g) ypač tyro alyvuogių aliejaus ,
- 8 g sausų mielių ,
- 1 arb. š. cukraus ,
- žiupsnelio druskos .
- Picos pomidorų padažui :
- 60 g svogūnų ,
- 1 vnt. česnako skiltelės ,
- 25g ypač tyro alyvuogių aliejaus ,
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų ,
- 0,5 arb. š. neraf. cukraus ,
- 0,5 arb. š. jūros druskos ,
- 5–10 šviežių baziliko lapų arba 0,5 arb. šaukštelį džiovintų bazilikų .
- Priedams :
- įvairių sezoninių daržovių: pomidorai, raudonieji svogūnai, pievagrybiai, konservuoti kukurūzai, juodosios alyvuogės ir t.t. ,
- 200 g fermentinio sūrio (45 proc.) ,
- pomidorų padažo/ pastos ,
- vištienos ,
- rukolos .
Gaminimo eiga:
- Į dubenį supilkite vandenį, cukrų, sausas mieles ir išmaišykite.
- Tuomet įberkite miltus, aliejų, druską ir išminkykite tešlą.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir jį dėkite į aliejumi pateptą dubenį kildinimui, pridenkite maistine plėvele ar rankšluostuku, kad neapdžiūtų. Palikite tešlą kilti apie 1 val.
- Vištienos šlaunelių mėsą pasmulkinkite, sumarinuokite su druska, kario prieskoniais, kepkite ant kepimo popieriaus 180º C temperatūroje 20-30 min.
- Iškilus tešlai iškočiokite apvalų, plokščią pusgaminį ir perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu, apdėliokite priedais, nublanširuokite brokolius ir juos uždėkite ant picos ir kepkite orkaitėje 180º C temperatūroje 15–25 min.
- Iškepusią picą apibarstykite rukola. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!