Galite daržoves keisti keptais burokėliais, pomidorais ar kitomis daržovėmis.
Jums reikės:
- 1 stikl. grikių ;
- 4-6 vnt. morkų ;
- 2-3 vnt. pastarnokų ;
- ½ saliero šaknies ;
- 2-3 raudonųjų svogūnų ;
- 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus ;
- žiupsnelio druskos ;
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
- ryšulėlio šviežių krapų ;
- balzamiko kremo ;
Gaminimo eiga:
- Morkas ir pastarnokus nuskuskite bei supjaustykite išilgai į 4-6 dalis. Saliero šaknį nuvalykite ir supjaustykite panašaus dydžio lazdelėmis. Svogūnus supjaustykite apie 2 cm dydžio griežinėliais.
- Supjaustytas daržoves sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir gerai rankomis išmaišykite, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 - 40 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirkite grikius. Virkite apie 12 – 15 min., stebėkite, kad nepervirtų.
- Išvirtus grikius berkite į lėkštes, kartu sudėkite keptas daržoves, pašlakstykite balzamiko kremu ir užberkite smulkintų krapų.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!