Pyragui reikės:
400 g viso grūdo spelta miltų (arba kukurūzų/ avižų/ ryžių)
200 g sviesto (82 proc.)
4-6 vnt. kiaušinio trynių
80-120 g skysto medaus/ agavų ar klevų sirupo
Įdarui reikės:
750 g varškės (9 proc.) (gali būti rikotos, mascarpone sūrio dalis)
4-6 vnt. kiaušinio baltymų
60-100 g skysto medaus/ agavų ar klevų sirupo
šiek tiek vanilės
Uogos
Gaminimo eiga:
1. Kambario temperatūros sviestą sutriname su miltais bei agavų sirupu ir kiaušinio tryniais.
2. Imame kepimui skirtą indą, dedame paruoštą pyrago masę ant dugno ir šonų. Gabaliuką tešlos atsidedame.
3. Ruošiame pyrago įdarą: sutriname varškę, agavų sirupą, vanilę ir išmaišome.
4. Kiaušinio baltymus gerai išplakame iki putų konsistencijos ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
5. Dedame paruoštą pyrago varškės įdarą, ant viršaus užtrupiname arba iškošiojame papildomai įdėję miltų ir supaustome juostelėmis paliktą pyrago tešlos masę ir uždedame
ant viršaus.
6. Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40 min. su vėjelio funkcija.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x