fbpx

Varškės pyragas sveikiau

Kategorija
Sveikas desertas, Sveikas užkandis
Žymos:
sveika mityba, sveikas desertas, Sveikas užkandis, varškės pyragas

Mažiau saldus, cukrus pakeistas klevų sirupu.

Jums reikės:
  • apie 400 g viso grūdo Spelta miltų
  • 200 g sviesto 82 proc.
  • 6 kiaušinių trynių
  • 80ml klevų sirupo
  • 750kg Varškės 6,5 proc.
  • 6 kiaušinių baltymų
  • 80ml klevų sirupo
  • Cinamono
  • Vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
  • Miltai su smulkiai supjaustytu sviestu ir cinamonu - išminkomi. Nuo pado nedidelį kiekį masės palikti trupiniams pyrago viršuje. Į miltų ir sviesto masę dedami kiaušinių tryniai, klevų sirupas ir išminkoma, dedamas padas į kepimo indą.
  • Baltymai išplakami iki standžių putų, sumaišoma su varške ir kitais ingredientais ir dedama ant suformuoto pado.
  • Ant viršaus dar gali eiti uogos, abrikosai ir pan. Galiausiai uždedama trupiniai.
  • Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.
  • Prieš tiekiant leisti atvėsti bent 30 min.
[/su_custom_gallery]
Komentarų:

Įrašyti komentarą