Karštas viso grūdo varškės pyragas

Kategorija
Desertai
Žymos:
sveika mityba, sveikas desertas, Sveikas užkandis, varškės pyragas

Nuostabusis gardusis pyragas gali būti ir su vaisiais, uogomis.

Pyrago padui reikės:

apie 400 g viso grūdo Spelta miltų;

200 g sviesto 82 proc.;

6 kiaušinių trynių;

80 ml klevų sirupo;

Cinamono.

Pyrago įdarui:

650 kg Varškės 9 proc.

150 g Maskarponės sūrio;

6 kiaušinių baltymų;

80 ml klevų sirupo;

Vanilės ekstrakto.

 

Gaminimo eiga:

  1. Miltai su smulkiai supjaustytu sviestu ir cinamonu – išminkomi. Nuo pado nedidelį kiekį masės palikti trupiniams pyrago viršuje. Į miltų ir sviesto masę dedami kiaušinių tryniai, klevų sirupas ir išminkoma, dedamas padas į kepimo indą.
  2. Baltymai išplakami iki standžių putų, sumaišoma su varške, sūriu ir kitais ingredientais ir dedama ant suformuoto pado.
  3. Ant viršaus dar gali eiti uogos, abrikosai ir pan. Galiausiai uždedama trupiniai.
  4. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.
  5. Prieš tiekiant leisti atvėsti bent 30 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x