Nuostabusis gardusis pyragas gali būti ir su vaisiais, uogomis.
Pyrago padui reikės:
apie 400 g viso grūdo Spelta miltų;
200 g sviesto 82 proc.;
6 kiaušinių trynių;
80 ml klevų sirupo;
Cinamono.
Pyrago įdarui:
650 kg Varškės 9 proc.
150 g Maskarponės sūrio;
6 kiaušinių baltymų;
80 ml klevų sirupo;
Vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga:
- Miltai su smulkiai supjaustytu sviestu ir cinamonu – išminkomi. Nuo pado nedidelį kiekį masės palikti trupiniams pyrago viršuje. Į miltų ir sviesto masę dedami kiaušinių tryniai, klevų sirupas ir išminkoma, dedamas padas į kepimo indą.
- Baltymai išplakami iki standžių putų, sumaišoma su varške, sūriu ir kitais ingredientais ir dedama ant suformuoto pado.
- Ant viršaus dar gali eiti uogos, abrikosai ir pan. Galiausiai uždedama trupiniai.
- Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.
- Prieš tiekiant leisti atvėsti bent 30 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!