fbpx

Troškinti balandėliai

Category
Sveiki pietūs
Tags
sveika mityba, Sveiki pietūs

Puikus, vaikystę primenantis receptas, patinkantis ir mažiems ir dideliems.

Jums reikės:
  • Šviežio kopūsto gūžė;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 3 nedidelės morkos;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • 3-4 v.š. aliejaus (tinkamo kepimui);
  • 0,5 stikl. ryžių (nevirtų);
  • 400 g smulkintos kalakutienos krūtinėlės;
  • šviežių krapų;
  • 50 g sviesto;
  • Žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų;
  • lauro lapų;
Gaminimo eiga:
  • Kopūstą užpilkite vandeniu pasūdykite ir virkite. Kas kelias 5 min. Nupjaunant po apvirusį kopūsto lapą.
  • Įdaras – cukiniją susmulkinkit. Morkas, svogūnus ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Dalį kepintų daržovių sumaišykite su smulkinta kalakutiena ir cukinija, ryžiais, prieskoniais. Ant apvirusio kopūsto lapo dėkite šiek tiek įdaro ir suvyniokite kaip voką.
  • Paruoštus troškinti balandėlius sudėkite į puodą apiberkite likusiomis kepintomis daržovėmis.
  • Balandėlius užpilkite verdančiu kopūsto nuoviro vandeniu, kad apsemta būtų 1/3 balandėlių, įdėkite druskos, lauro lapų, puodą uždenkite ir troškinkite vidutinėje kaitroje 30-40 min. Likus 5-10 min. įdėkite sviesto, tiekiant krapų. Virkite bulves su lupyna.

No Comments

Post A Comment