Ingredientai:
2 morkos
1 saliero stiebas
200 g raudonųjų lęšių
1 skardinė konservuotų avinžirnių
1 l vištienos sultinio (arba daržovių sultinio, jei norisi vegetariškos versijos)
500 ml verdančio vandens
100 ml pomidorų tyrės/ padažo
1 šaukštas varškės užtepėlės su česnakais ir krapais (nebūtina)
Druska, juodieji pipirai, saldžiosios paprikos, rūkytos paprikos, dž. česnako miltelių, dž.petražolių, kumino
Gaminimo eiga:
1. Išvirsk vištienos sultinį. Įdėk morkas ir salierą supjaustytus kubeliais. Suberk lęšius ir įpilk verdančio vandens. Įdėk avinžirnius ir pomidorų tyrę: sumaišyk ir leisk pavirti 5-10 minučių.
2. Suberk visus prieskonius, varškės užtepėlę išmaišyk. Sriubą pertrink trintuvu iki vientisos masės.
3. Patiekiant gali įdėti feta sūrio, saulėgražų ar duonos skrebučių.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.