Ingredientai:
500 g kalakutienos filė
1/2 poro
1/3 vidutinio kopūsto galvos
1 didelė morka
3 vidutinės bulvės
ypač tyro alyvuogių aliejaus
15 g sviesto
Verdantis vanduo (apie 1,5–2 l, priklausomai nuo norimos sriubos tirštumo)
Mėgstami prieskoniai (pvz., druska, pipirai, lauro lapas, krapai, ciberžolė, dž.česnakas)
Gaminimas:
Pakepinkite porą. Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus. Sudėkite smulkintą porą ir pakepinkite, kol jis suminkštės ir taps kvapnus.
Įdėkite kalakutieną. Į tą patį puodą sudėkite supjaustytą kalakutieną ir pakepinkite, kol mėsytė apskrus ir taps šviesiai rudos spalvos.
Paruoškite daržoves. Į puodą su mėsa sudėkite kopūstą, morką ir bulves. Viską gerai išmaišykite.
Supilkite verdantį vandenį. Užpilkite daržoves ir mėsą verdančiu vandeniu, kad viską apsemtų.
Pridėkite prieskonių. Įdėkite druskos, pipirų, lauro lapą ir kitų mėgstamų prieskonių. Uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20–25 minutes, kol mėsa ir daržovės taps minkštos, o sriuba bus aromatinga. Pabaigoje pagardinkite sviestu.
Patiekite. Karštą sriubą galite pagardinti šviežiais krapais arba petražolėmis pagal skonį.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.