Ingredientai:
1 virtas burokėlis
1 didelė morka
4 nedidelės bulvės
500 g liesos smulkintos jautienos
200 g konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelis pomidorų tyrės
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų, persilado prieskonių pagal skonį
1 daržovių sultinio kubelis
Šviežių petražolių papuošimui Gaminimoeiga
1. Paruoškite daržoves – supjaustykite virtą burokėlį kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais morką bei bulves.
2. Į faršą įberkite truputį druskos ir pipirų, truputį vandens. Gerai išminkykite ir formuokite mažus rutuliukus.
3. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite morkas, bulves ir šiek tiek pakepinkite. Įpilkite vandens, įdėkite sultinio kubelį ir užvirinkite.
4. Atsargiai sudėkite jautienos rutuliukus į sriubą ir virkite apie 10 minučių.
5. Sudėkite burokėlius, pupeles ir pomidorų tyrę, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
6. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kelias minutes pastovėti. Patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Patarimas: Sriuba bus dar skanesnė, jei leisite jai šiek tiek pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.