Ingredientai:
400 g vištienos krūtinėlės filė
2 kiaušiniai
50 g kukurūzų miltų
100 g kukurūzų dribsnių (be cukraus)
50 g sūrio (nebūtinai)
Druskos, maltų juodųjų pipirų, ciberžolės, rūkytos paprikos miltelių, maltų dž. Česnakų ir kitų mėgstamų prieskonių Gaminimo eiga:
1. Vištienos filė galima sumalti ir įdėti sūrio ir šlakelį vandens, kad gautųsi sultingiau, arba spjaustyti gabaliukais. Vištieną pamarinuokite, galime net iš vakaro bus daugiau skonio.
2. Kukurūzų dribsnius susmulkinkiite tarp rankų. Į vieną lėkštę suberkite kukurūzų miltus. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir prieskonių. Į trečią lėkštę sudėkite susmulkintus kukurūzų dribsnius.
3. Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia apvoliokite kukurūzų miltuose. Tada merkite į išplaktą kiaušinį. Galiausiai apvoliokite kukurūzų dribsnių mišinyje, kad gabaliukai būtų
tolygiai padengti.
4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje apie 10–15 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.