Ingredientai:
1 pakelis makaronų
1 kg lašišos
300 g fetos sūrio
400 g vyšninių pomidorų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, persiladas
1 brokolis Gaminimo eiga
1. Išverdame makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Dalį vandens (apie pusę puodelio) pasiliekame padažui.
2. Lašišą dedame į kepimo skardą. Pridedame vyšninius pomidorus ir fetos sūrį. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname prieskoniais. Kepame 180 °C temperatūroje apie 20–25 min.
3. Brokolius supjaustome mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Apkepame brokolius su trupučio aliejaus ir vandens, kol suminkštėja.
4. Iškepus lašišai, pašaliname odelę ir viską išmaišome. Įmaišome išvirtus makaronus bei pasiliktą makaronų vandenį, kad būtų kreminė konsistencija. Galiausiai ant viršaus dedame keptus brokolius.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.