VIdeo receptas: Sotus kalafiorų-avinžirnių troškinys


Šis troškinys – puikus augalinių baltymų ir daržovių derinys, kuris ne tik sotus, bet ir kupinas skonio bei maistingų medžiagų.

Ingredientai:
½ didelio kalafioro
½ nedidelio brokolio
½ didelės paprikos
100 g konservuotų kukurūzų
400 g virtų ar konservuotų avinžirnių
200 ml sojų grietinėlės
100-200 ml verdančio vandens (pagal norimą tirštumą)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
Druska, ciberžolė, persiladas pagal skonį

Gaminimo eiga:
1. Kalafiorą ir brokolį susmulkink į mažesnius žiedynus, papriką supjaustyk kubeliais.
2. Į keptuvę ar gilesnį puodą supilk alyvuogių aliejų pridėk kalafiorą pakepink jį keletą  minučių, kad atsirastų lengvas skrudimo skonis.
3. Sudėk kitas daržoves pridėk brokolį, papriką, kukurūzus ir avinžirnius, įpilk vandens. Išmaišyk ir dar kelias minutes patroškink.
4. Įberk druskos ir pasirinktų prieskonių, išmaišyk, kad aromatai susijungtų.
5. Supilk sojų grietinėlę, įdėk sviestą. Uždenk dangčiu ir troškink apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks šiek tiek traškios.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x