Video receptas: Traškus Kijevo kotletas sveikiau


 

Ingredientai:
2 vištienos krūtinėlės filė
50 g sviesto
50 g kukurūzų miltų
2 kiaušiniai
100 g kukurūzų dribsnių (be cukraus)
Druskos, maltų juodųjų pipirų, ciberžolės, rūkytos paprikos miltelių, maltų dž. česnakų ir
kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimo eiga:
1. Galite tiesiog sviesto gabalėlį naudoti arba sviestą sumaišykite su tarkuotu česnaku, krapais ir žiupsneliu druskos. Suformuokite mažą ritinėlį, suvyniokite į maistinę plėvelę
ir padėkite į šaldiklį 15–20 minučių, kad sukietėtų.
2. Vištienos krūtinėles pakočiokite per maistinę plėvelę arba švelniai išmuškite, kad jos būtų plonesnės ir lengviau susivyniotų. Pamarinuokite.
3. Viduryje dėkite sustingusį sviestą ir atsargiai suvyniokite vištieną taip, kad sviestas liktų viduje. Jei reikia, sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais.
4. Kukurūzų dribsnius susmulkinkite iki trupinių. Į vieną lėkštę suberkite kukurūzų miltus.
5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su trupučiu druskos.Trečiame dubenyje sumaišykite susmulkintus kukurūzų dribsnius.
6. Pirmiausia apvoliokite kukurūzų miltuose. Tada merkite į išplaktą kiaušinį.Galiausiai apvoliokite kukurūzų dribsnių trupiniuose, kad kotletas būtų tolygiai padengtas.
7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje apie 10–15 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x